• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Srbija uči decu o Mihajlu Pupinu

Izvor mts

Telekom Srbija i pozorište "Duško Radović" nastavili su lepu praksu - pred svaku predstavu za decu, emituje se edukativni film o velikom srpskom naučniku Mihajlu Pupinu.

Nastavljajući popularizaciju lika i dela Mihajla Pupina, kompanija Telekom Srbija podržala je projekat u okviru kojeg se, od maja ove godine, pred svaku predstavu u Malom pozorištu "Duško Radović" emituje
edukativni film o životu našeg velikog naučnika.

Kratak film, prilagođen deci najmlađih uzrasta, prikazuje se pre početka predstava i u foajeu dečijeg pozorišta, predstavljajući Mihajla Pupina i njegova značajna dostignuća.

"Ideja nam je bila da život i delo našeg svetski priznatog naučnika približimo najmlađoj generaciji na zanimljiv i edukativan način. Saradnja sa pozorištem 'Duško Radović' deo je niza projekata koje je kompanija Telekom Srbija otpočela proteklih godina, sa ciljem da deci i mladima predstavi značaj Pupinovih pronalazaka za savremeno društvo, pogotovo u svetu telekomunikacija", izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR kompanije Telekom Srbija.



Projekcije filma predstavljaju dodatni sadržaj uz redovni repertoar dečijeg pozorišta koje se u januaru mesecu ove godine vratilo na svoju staru adresu na Tašmajdanu.

"Za uspeh u životu su nam potrebni dobri izbori i dobri prijatelji. Telekom Srbija je naš izbor i naš prijatelj, prijatelj Malog pozorišta 'Duško Radović'. Hvala Telekomu Srbija na podršci i nadamo se da ćemo još dugo sarađivati“, istakao je direktor pozorišta, Alek Rodić.

U edukativnom filmu, napravljenom uz podršku Telekoma Srbija, korišćeni su materijali iz knjige za decu "Mihajlo Pupin", autorke dr Jovane Kulauzov Rebe, koja govori o uzbudljivoj životnoj avanturi čuvenog srpskog naučnika.



Povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Mihaila Pupina i 90 godina od kada je za svoju autobiografiju "Sa pašnjaka do naučenjaka" dobio Pulicerovu nagradu, kompanija Telekom Srbija je tokom prošle i pretprošle prošle godine, u saradnji sa Obrazovno-istraživačkim društvom "Mihajlo Pupin" realizovala i projekte Virtuelni muzej "Mihajla Pupina" i 3D sajt o njegovom rodnom mestu Idvoru, kao i konkurs za najbolje radove na temu Mihajlo Pupin u kojem su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE