• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I još jednom!

Izvor mondo.rs

Čuveni dirigent Zubin Mehta, održaće gala koncert sa Beogradskom filharmonijom 20. septembra, u Kolarčevoj zadužbini.

 Prijateljstvo koje maestro neguje sa orkestrom Filharmonije, koncertno se obeležava po osmi put, i to izvođenjem Mocartove "Jupiter" simfonije i Malerove Simfonije br.1.

"Veoma sam srećan što se još jednom vraćam u Beograd, da dirigujem mojom voljenom Beogradskom filharmonijom, sa kojom sam još od mog prvog dolaska 1958.godine, proveo toliko divnih trenutaka stvaranja muzike", rekao je Mehta povodom predstojećeg koncerta u septembru.

Maestro je poslednji put predvodio naš orkestar u junu 2013. godine, kada je pomogao ostvarenje velikog filharmonijskog sna. Gala koncert, ispraćen stojećim ovacijama na Kolarcu, bio je prvi deo celovečernjeg događaja, iza koga je usledila donatorska večera sa ciljem da se prikupi deo potrebnih sredstava za prvu turneju po SAD-u, koju je orkestar uspešno realizovao u oktobru, 2014. godine.

Dirigent koji je nedavno obeležio pedeset godina rada sa Bečkom, Berlinskom, i Izraelskom filharmonijom, čiji je doživotni muzički direktor, oduvek je podržavao i verovao u Beogradsku filharmoniju.

I ovoga puta, Zubin Mehta se odriče honorara u korist Fondacije Beogradske filharmonije, čiji je on počasni predsednik.

Ulaznice za septembarski Gala koncert u prodaji su od 15. juna i mogu se kupiti na biletarnici Filharmonije, kao i putem onlajn sistema, na sajtu www.bgf.rs, po ceni od 2.000, 3.000 i 4.000 dinara.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE