• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neobična izložba: Brazilska upakovana čuda

Izvor mondo.rs

Brazilska fotografkinja Tais Medina predstaviće u Beogradu, od 6. do 18. jula, fotografije pod nazivom "Brazilska upakovana čuda".



U prostoru galerije "Бартcелона" u Čumićevom sokačetu od 6. do 18. jula možete da posetite zanimljivu izložbu fotografija.

Autor je Tais Medina 38), fotograf iz Brazila, koju su pre 15 godina zaintrigirale magijske radnje i verovanja delova brazilskog društva.

"Brazilska upakovana čuda" naziv je galerije koja će biti otvorena u ponedeljak 6. jula u 19 časova.

Da li ste žrtva "urokljivog oka"? ili je vaš muž sa drugom ženom, a vi i dalje želite da vam se vrati? Ili vam je možda hitno potreban novac? Ako je tako, morate posetiti brazilske ezoterične prodavnice, gde možete kupiti sav neophodni materijal koji će vam biti potreban da izvedete svoje vlastito "čudo", sastojke koji su, u drugim zemljama, namenjeni ljudima koji se pripremaju da budu iscelitelji, magovi, vračevi.

Ovi proizvodi se posebno proizvode u malim fabrikama, vrlo često u dvorištu privatnih kuća, a vlasnici su odgovorni za njihovu produkciju i distribuciju. Oni proizvode raznovrsne vrste kućnih potrepština, praškove, parfeme, tamjan, sapune. Svaki proizvod je uglavnom ručno napravljen i ima specifično pakovanje koje je atraktivno, konkurentno, i lako razumljivo, pogotovo oni proizvodi koji su namenjeni za niže društvene slojeve.

Grafičko rešenje ambalaže je u glavnom sa puno boja i (crteži i fotografije) sa deskriptivnim predstavama, informacijama za korišćenje kao i molitvama.

Ogromna većina ovih magijskih produkata je namenjena da obezbedi seks, novac, zdravlje, zaštitu, ljubav i kontrolu nad drugima. Zbog njihove niske cene, postali su lak i pristupačan način spiritualnog samoizlečenja, predstavljaju važan deo gradskog biznisa. Iako su najveća grupa potrošača muškarci i žene nižih društvenih slojeva, raznovrsni su ljudi koji posećuju ove radnje, ako ništa drugo barem da zadovolje svoju radoznalost.



Ono što je zanimljivo u ovom projektu Tais Medine, njenim fotografijama ambalaže ovih magijskih proizvoda, jeste upravo način na koji su oni u vizuelnom smislu predstavljeni, što u Taisinoj formaciji zapravo i izgleda kao skup željenih rezultata, kao nekakva instalacija, koja čini skup predstava sačinjen od vise slojeva, predstava, koje podstiču na razmišljanje o društvu, verovanjima, korenima, prirodi.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE