• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djavolja varoš u trci za sedam svetskih čuda

Prirodni spomenik Djavolja varoš ušao je u drugi krug izbora za sedam svetskih čuda prirode, saopštila je turistička organizacija (TO) Kuršumlije.

Prirodni spomenik Djavolja varoš ušao je u drugi krug izbora za sedam svetskih čuda prirode, saopštila je turistička organizacija (TO) Kuršumlije.

Prvi krug glasanja za izbor sedam svetskih čuda prirode je završen i u ovom krugu je, kako su saopštili u TO Kuršumlija, izabrano 170 najatraktivnijih prirodnih spomenika u svetu.

Djavolja varoš iz Kuršumlije je po broju glasova zauzela 135. mesto na ovoj listi.

Iz Evrope, od svih nominovanih spomenika, samo 32 predloga idu dalje, dok iz Srbije samo Djavolja varoš ide u sledeći krug.

Direktor TO Kuršumlija Radovan Tanasković je rekao agenciji Beta da je ovo neočekivano dobar rezultat obzirom da su nominovani prirodni spomenici iz celog sveta.

"Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatom, obzirom na to koliko smo uložili u reklamu. Ovaj uspeh nas obavezuje da se još više angažujemo u cilju propagiranja ove prirodne lepote. Raduje nas
činjenica da imamo punu podršku Ministarstva za dijasporu i TO Srbije", rekao je Tanasković.

On je naveo da očekuje da će se gradjani Srbije odazvati pozivu i na sajtu glasati za Djavolju varoš.

Od izabranih 170 spomenika glasaće se do kraja 2008. godine za 21 koji će ići dalje, a onda će se glasanje nastaviti 2009. godine za sedam svetskih čuda prirode.

Predstavnici turističkog preduzeća Planinka i TO iz Kuršumlije su nedavno promovisali DJavolju varoš na svetskom sajmu turizma u Londonu, a početkom sledeće godine prezentiraće ovu turističku
atrakciju i na medjunarodnom sajmu turizma u Ljubljani.

Akciju za izbor sedam svetskih čuda prirode pokrenula je agencija Bernara Vebera iz Švajcarske, a glasanje se vrši putem interneta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE