• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zapis duše" hit u decembru

Virtuelna knjižara koja svakoga meseca pravi listu bestelera zaključila je anketu za decembar i prvo mesto je pripalo novom romanu Ljiljane Habjanović-Djurović "Zapis duše", koji je i u novembru imao istu poziciju.

Virtuelna knjižara koja svakoga meseca pravi listu bestelera zaključila je anketu za decembar i prvo mesto je pripalo novom romanu Ljiljane Habjanović-Djurović "Zapis duše", koji je i u novembru imao istu poziciju.

To potvrdjuje i izdavačka kuća "Globosino Aleksandrija", koja je saopštila da je za samo dva meseca već štampala peto izdanje.

Anketom je obuhvaćeno 20 knjižara, od kojih je 10 u Beogradu, a ostale su iz većih gradova Srbije, jedna iz Republike Srpske i dve iz Crne Gore.

Na drugom mestu je najnoviji roman Paola Koelja "Veštica iz Portobela" koji je, takodje, bio na istom mestu prethodnog meseca, dok je novi roman nobelovca Orhana Pamuka "Sneg" "skočio" za jedno mesto napred - sa četvrte pozicije na treću.

Ljubić omiljene književnice Mirjane Bobić-Mojsilović "Srce moje" pomerio se za jedno mesto naniže i sada je na četvrtom, a delo njene "konkurentkinje" Marije Jovanović "Idi, vreme je" pao je sa petog na deseto mesto.

Sedmi nastavak serijala Džoane K. Rouling "Hari Poter i relikvije smrti", koji je u naše knjižare stigao pet meseci nakon svetske premijere, je na petom mestu.

"Peto dete", prvi roman ovogodišnje nobelovke Doris Lesing preveden na srpski, koji je ušao na listu bestselera tek u oktobru, kada je stiglo saopštenje Švedske akademije o nagradi, već u novembru je pao ispod desetog mesta, ali se sada "oporavio" i na decembarskoj rang-listi je zauzeo šesto mesto.

"Bog ti pomog'o" Marka Vidojkovića probio se na sedmo mesto, a u novembru ga nije bilo ni medju 20 naslova.

Roman omiljenog domaćeg autora Davida Albaharija "Ludvig", promovisan na Sajmu knjiga, stigao je sa 17. na osmo mesto.

"Socijalna inteligencija - nova nauka o ljudskim odnosima" Danijela Golemana nije bila ni medju 20 naslova na listi bestselera u novembru, dok je u decembru odmah stigla na deveto mesto.

Knjige "Lutajući Bokelj" Nikole Malovića, "Anglos" Mome Kapora, "Norveška šuma" Harukija Murakamija, "Čitač" Bernarda Šlinka i "Piti kafu na nekom drugom mestu" Zizi Peker, koje su u novembru bile od šestog do desetog mesta, u decembru su se preselile na donji deo liste - od 10. do 20. mesta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE