• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva nova naslova nobelovke Doris Lesing

Izdavačka kuća "Agora" objavila je dva tek prevedena dela nobelovke Doris Lesing, "Leto pre sumraka" i "Ben u svetu", svojevrsni nastavak knjige "Peto dete".

Izdavačka kuća "Agora" objavila je dva tek prevedena dela nobelovke Doris Lesing, "Leto pre sumraka" i "Ben u svetu".

Zrenjaninska izdavačka kuća, koju je osnovao ugledni književni kritičar Nenad Šaponja, prva je u Srbiji, pre tri godine, objavila jedno delo britanske književnice Doris Lesing, roman "Peto dete".

Taj roman, koji tri godine nije uspeo da privuče pažnju srpske čitalačke publike, postao je hit na proteklom Sajmu knjiga, pošto se saznalo da je njegova autorka dobila najveće priznanje za književnost u svetu - Nobelovu nagradu za 2007.

Prvo izdanje je konačno rasprodato i sada je pušteno u prodaju drugo, a uz njega ide i nastavak "Ben u svetu".

Ova knjiga nastavlja pripovest od Benu, opisujući njegovo školovanje u belom svetu. Sa 18 godina, on po izgledu više podseća na vukodlaka, nema stalnog prebivališta, a porodica ga se odavno odrekla.
On laje kada je srećan, reži kada ga nerviraju, a najviše voli da se hrani ptičicama koje ulovi. O zaposlenju i romantičnoj vezi može samo da sanja. No, on upoznaje prostitutku Ritu koju uzbudjuje njegov animalizam. Ona je tek prva u nizu odraslih koji iz sebičnih razloga manipulišu Benom.

Radnja knjige "Leto pre sumraka" prati glavnu junakinju, atraktivnu i inteligentnu Kejt Braun, srećno udatu ženu od 35 godina, koja nema nijedan razlog da veruje da će nešto da se promeni u njenom životu.

Krajem leta, njena kamuflaža ženstvenosti i šarma više ne postoji. Ona izmedju mladosti i sredovečnosti traži sopstvenu nezavisnost, oscilujući izmedju supruga i ljubavnika, domovine i inostranstva.

Britanska kritika je ovo delo uporedila sa najboljim delima klasika D. H. Lorensa.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE