• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U susret Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Izvor mondo.rs

Sajam knjiga u Beogradu počinje 25. oktobra i trajaće do 1. novembra, a posetioci će imati priliku da se upoznaju sa ekskluzivnim izdanjima izdavačkih kuća, svetskim premijerama i nagrađivanim autorima.

 Sajam knjiga 2015. godine

Posebnost predstojeceg, jubilarnog, šezdesetog po redu, Medunarodnog beogradskog sajma knjiga je to što je Rusija, zemlja kulture i znamenitih književnika, pocasni gost.

"U skladu sa tim, a i u skladu sa svojom misijom negovanja kulturnih vrednosti i objavljivanja dela velikana, Zavod za udžbenike ce se na Sajmu predstaviti izdavanjem dela Antona Pavlovica Cehova Drame”, najavila je u razgovoru za Gradski biro (gradskibiro.rs) Direktor sektora za strategiju i razvoj u Zavodu Jelena Ivanovic.

Ona je rekla da je "u okviru jednotomnika, kakav ne postoji ni na ruskoj kulturno-književnoj sceni, sa najnovijim prevodom na srpski jezik pripremljen najpotpuniji izbor Cehovljevog dramskog dela".

Priredivac knjige je profesor Filološkog fakulteta u Beogradu Zoran Božovic, a knjiga sadrži svih cetrnaest drama koje je Cehov tokom života objavio, kao i odabrane delove iz njegove prepiske.

"Zavod za udžbenike nastoji da ovakvo izdanje, shodno sadržaju koji cine Cehovljeva dela neprolazne vrednosti, bude i primer visokog estetskog likovno-grafickog pristupa, koji docarava Cehova kao osvedocenog klasicara, ali i kao živog savremenika. Drame su oplemenjene promišljenim dizajnom i originalnim crtežima Borisa Kuzmanovica, što je velika i neobicna novina u domacem izdavaštvu", navode u Zavodu za udžbenike.

Zavod ce na ovogodišnjem Sajmu predstaviti i Izabrana dela Branka Copica, kao mnoga dela iz oblasti leksikografije, istorije.

Izdavacka kuca Klet ce se za 60. jubilarni Medunarodni sajam knjiga ljubiteljima knjige predstaviti sa oko 20 naslova.

U toj izdavackoj kuci navode da je izmedu dva Sajma objavljeno 200 novih naslova, uglavnom iz oblasti obrazovnog izdavaštva -udžbenici, prirucnici, dodatna nastavna sredstva, popularno-naucni casopisi.

Za svaki Sajam se pripremaju i naslovi za decu i odrasle koji ne pripadaju udžbenickoj literaturi.

"Na decjoj književnoj sceni nedostajala je knjiga od koje se postaje 'neizgubljiv', koja omogucava deci da saznaju ko su, odakle su, šta žele, gde bi da stignu, šta da postanu… Takvu je knjigu napisala Gordana Vlajic, podarivši joj naslov 'Zaistinska srpska bajka' i podnaslov, upravo nedostajuci: 'Knjiga od koje se postaje zauvek neizgubljiv”, navode u Kletu.

U toj kuci dodaju da je književnica Jovana Kulauzov Reba proucavajuci srpsku decju književnost došla jdo zakljucka da na srpskom tržištu postoji puno izdanja za decu predškolskog uzrasta, ali da u nijednoj od njih nije obradena srpska istorija i kultura.

"Stoga je kreirala ediciju slikovnica "Price o dinastiji Nemanjica" u kojima su hronološki obradeni srpski vladari iz srednjeg veka, na zabavan i edukativan nacin", dodaju u Kletu.

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu Jovana Kulazov Reba ce promovisati i svoju najnoviju decju Ediciju o srpskim princezama i vladarkama. 

?sim izdavaca, na sajmu ce biti prisutni  knjižari i distributeri, bibliotekari i mnogi pisci na svojim promocijama knjiga.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Moje ime

Sa ovogodisnjeg sajma knjiga, toplo bih preporucio gurmansku pljeskavicu.

sova

Ono najgore na sajmu je stalna guzva, posebno kad je skolski dan bude haos. Trebalo bi produziti trajanje na bar 10 dana, najozbiljnije.

Mira

Jedva cekam nedelju!

SERIJE