• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska glumica dobila stipendiju u Italiji

Izvor mondo.rs

Glumica Nevena Šarčević provela je ovo leto na usavršavanju u Italiji dobivši tradicionalnu stipendiju koja se dodeljuje već 70 godina donacijom Chiara i Giuseppe Feltrinelli.

Nevena, koja je imala uloge u "Čarlstonu za Ognjenku", "Urgentnom centru", "Kabareu Emigranti", ove godine je predstavljala Srbiju u Italiji.

"Nije vam svejedno kada pred svima na takav veličanstven način kažu "Serbia, Nevena Šarčević". Osećate se odgovorno da opravdate i potvrdite odakle dolazite, i naravno sebe, jer ste vi jedini koji ste dobili tu stipendiju iz svoje zemlje. U Milanu smo radili vežbe. Da bi iznenađenje bilo još veće, dobili smo Milansku rezidenciju na Gardi u Gargnanu, odakle zapravo i potiče čuvena porodica Feltrinelli, Giuseppe i Chiara Feltrinelli. Bilo je to nezaboravno iskustvo i bila mi je čast da predstavljam svoju zemlju ove godine u Milanu", rekla je glumica za MONDO.

Čuvena aristokratska porodica ostavila je u amanet Italiji čitavo bogastvo palata i kulture, upravo da bi se održao i lanac kulture: knjižare. A po njemu su nastala i imena za lanac trgova. Imućni izdavači su ostavili univerzitet na samom jezeru pod zadužbinu, pod uslovom da svake godine italijanska vlada dodeljuje 35 stipendija za usavršavanje italijanskog jezika i promociju kulture, filma i muzike, mladima iz celog sveta od Australije do Indije, Severne i Južne Amerike, Evrope, Rusije.



O svom boravku u Milanu, glumica dodaje:

"Ni manje ni više od samog dolaska počinje bajka: imali smo veličanstven doček, dobila sam prelep apatman na samoj Gardi u palati Feltrinelli casa Bertolini, u kom je svojevremeno vreme provodio Musolini. Stekla sam nova prijateljsta i upoznala mnoge interesantne ljude kao i Italiju iz nekog drugog ugla. Između ostalog izdvajam planinarenje na Cima COMER, (1.279 metara) kao i tradicionalni garnjanski ručak u u čuvenom alpinističkom domu Rifugio degli Alpini a Briano", izjavila je glumica Nevena Šarčević, koja je ove godine proputovala Italiju sa središtem u Milanu i Gardi.

__________
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava. Pratite MONDO i na Instagramu.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Blueberry

Carolija ociju i pojava, mala samo napred!

Lako

Who is this?

Slagalica

Ova mala pleni

SERIJE