• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje 47. Bemus

Izvor mondo.rs

Koncertom Simfonijskog orkestra RTS-a predvođenog maestrom Bojanom Suđićem, večeras počinju 47. Beogradske muzičke svečanosti - Bemus, koje će u Kolarčevoj zadužbini otvoriti zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Bemus je ove godine posvećen muzici 20. veka i održava se do 31. oktobra pod sloganom "Podsećanja i parabole".

Povezane vesti

Koncert u Kolarčevoj zadužbini započeće delom akademika Ivana Jevtića - "Fanfare", a slede Koncert za trubu i klavir Dimitrija Šostakoviča, Koncert za klavir Igora Stravinskog, Jevtićev Drugi koncert za trubu, Rapsodija za klarinet Kloda Debisija i Koncert za klarinet Arona Koplanda.

U izvođenju vrlo zahtevnog i izazovnog programa učestvovaće i renomirani solisti Maja Rajković (klavir), Mladen Đorđević (truba), Romen Dešarm (klavir), Đampjero Sobrino (klarinet) i Erik Obije (truba).

Drugog dana Bemusa u Kolarčevoj zadužbini, solisti Sankt Peterburga sa dirigentom i violinistom Mihailom Gantvargom izvešće dela Edvarda Griga, Šostakoviča, Djoakina Rosinija, Petra Iljiča Čajkovskog i Bele Bartoka.

Mongolski etno ansambl "Ih Cecn" iz Pekinga predstaviće se srpskoj publici 23. oktobra u Skupštini grada.

Članovi ove neobične grupe sviraju na tradicionalnim instrumentima, vladaju tradicionalnim stilom pevanja "kumi" (tip grlenog pevanja), a svoju veštinu su upotpunili formalnim muzičkim školovanjem.

Jedan od najvećih pijanista današnjice Nikolaj Luganski, redovan gost najvećih svetskih muzičkih festivala, održaće koncert 24. oktobra na Kolarcu, a predstaviće se delima Sezara Franka, Franca Šuberta, Rahmanjinova i Čajkovskog.

Koncert izvorne narodne muzike pod nazivom "Kroz Kosovo i Metohiju s pesmom i igrom" biće održan 25. oktobra u Etnografskom muzeju, a autor programa je Dimitrije O. Golemović.
Primabalerina Boljšoj teatra i Milanske skale Svetlana Zaharova nastupiće 26. oktobra u Sava Centru, zajedno sa solistima Mihailom Lobuhinom i Anom Tihomirovom, u najzahtevnijem klasičnom baletu "Bajadera". Učetsvuju i Orkestar i ansambal Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Beogradski gudački orkestar "Dušan Skovran" proslaviće 50 godina rada 28. oktobra na Kolarcu, a solisti su LP Duo (Sonja Lončar i Andrija Pavlović).

Hor AKUD "Ivo Lola Ribar" održaće, 29. oktobra u Etnografskom muzeju, koncert posvećen stogodišnjici stradanja srpske vojske 1915. godine, dok je 30. oktobar i sala Skupštine grada rezervisana za koncert mladih muzičara.

Bemus će 31. oktobra u Kolarčevoj zadužbini zatvoriti Simfonijski orekstar i Hor RTS-a sa delima "Posvećenje proleća" Stravinskog i "Aleksandar Nevski" Prokofjeva. Tom prilikom će dirigent Suđić proslaviti 30 godina umetnickog rada.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE