• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrijte Arktik na Kališu!

Izvor mondo.rs

Imate još samo nekoliko dana da pogledate ovu fascinantnu izložbu!

Još dva dana će Beograđani i svi posetioci glavnog grada na Savskom šetalištu na beogradskoj tvrđavi Kalemegdan moći da pogledaju izložbu fotografija "Otkrijmo Arktik" i da se upoznaju sa zanimljivim činjenicama o najmanje istraženom regionu planete.

Izložba "Otkrijmo Arktik" održava se uz podršku kompanije "Gasprom njeft", a sastoji se od spektakularnih fotografija ledenih bregova, prizora iz svakodnevnog života lokalnog stanovništva, pripadnika životinjskih vrsta ovog regiona.

Pojedine fotografije posvećene su i savremenim tehnologijama osvajanja morskog dna u arktičkom priobalju. Na fotografijama je prikazana jedinstvena ledootporna platforma "Prirazlomna“, projektovana i izgrađena u Rusiji za rad u ekstremnim arktičkim uslovima, koja zadovoljava međunarodne ekološke i industrijske standarde bezbednosti.

Teško pristupačna teritorija Severnog pola i dalje predstavlja zagonetku za čovečanstvo. Posredstvom fotografija posetioci će moći da zavire iza vela tajne i da kroz predivne panorame nepristupačnih predela osete atmosferu arktičke prirode.

Autori izloženih radova su ruski fotograf Sergej Anisimov, pobednik i laureat međunarodnih takmičenja fotografije, tvorac nagrade Global Arctic Awards, autor šest monografija o Severu, kao i Maksim Avdejev i Aleksandar Taran.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE