• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovan Kolundžija na Kolarcu

Izvor mondo.rs

Maestro zakazao tradicionalni decembarski koncert.

Maestro Jovan Kolunžija, održaće svoj tradicionalni decembarski koncert u dvorani Kolarčeve zadužbine 16. decembra, u 20 časova.

Povezane vesti

Tradicionalni koncerti u Beogradu, koji imaju brojnu publiku različitih generacija, govore maestrovu priču koja nikada nije težila prolaznoj atrakciji već je nepokolebljivo ukazivala na ozbiljan, posvećen i dubok odnos umetnika i instrumenta.

Svoje programe Jovan Kolundžija je uvek formirao na muzičkim delima trajne lepote i vrednosti. I na predstojećem koncertu publika će imati priliku da se u to uveri. Na programu su sonate Leklera i Betovena, muzika Sensansa, Krajslera i Gardela.

Maestro Kolundžija još od studentskih dana nastupa sa sestrom, pijanistkinjom Nadom Kolundžijom, pasioniranom pobornicom savremene muzike. Ona će na ovom koncertu odsvirati tri tanga.

Priču slavnog violiniste Jovana Kolundžije čine brojne osvojene nagrade od Pariza, preko Londona, Zagreba, Beograda, Budimpešte. Čine je i najznačajnija domaća priznanja – Oktobarska nagrada, Vukova, Zlatna lira, Gramata patrijarha Pavla, Zlatni beočug… Takođe, tu su i brojne turneje u Evropi, Americi, Kanadi, Aziji, Južnoj Americi; nastupi u eminentnim salama sveta; grandiozni ciklusi koncerata i na kraju - oko 4.000 nastupa i koferi puni dobrih kritika.

Jovan Kolundžija je jedini umetnik koji kontiunuirano pruža podršku najmlađim kolegama muzičarima, znajući koliko je težak put ka usponu, na koma se izgube mnoga imena koja su obećavala. U Centru lepih umetnosti Guarnerius, čiji je Kolundžija osnivač, od 2001. godine nastupaju mladi umetnici podržani medijskom brigom i pažnjom.

Pokrovitelj koncerta je Grad Beograd, a organizatori Guarnerius, Centar lepih umetnosti i Zadužbina Ilije M. Kolarca.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE