• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo uopšte nije Mona Liza!

Izvor mondo.rs

Naučnici ispod najpoznatijeg lika našli drugi ... Osoba koju je Leonardo da Vinči naslikao nije Liza Đerardini, već druga žena

"Ispod dobro poznatog lika, nalazi se drugi", tvrdi Paskal Kote, naučnik koji je smislio reflektivnu svetlosnu metodu kojom može da "skida" sloj po sloj slike, kako bi otkrio kako je nastalo jedno od najvećih remek-dela.

On je u saradnji sa muzejom Luvr radio na portretu i otkrio da se iza MODELA nalazi drugi lik, tačnije "prava Mona Liza".

Mona Liza je nastala u periodu od 1503. i 1517. godine u Firenci i Francuskoj i smatra se da je Leonardo da Vinči slikao Lizu Đerardini, suprugu bogatog trgovca svilom iz Firence.

Paskal sad tvrdi da je Leonardo "počeo da slika Lizu", tačnije da se njen lik nalazi na slici, ali ispod lika žene koji vekovima gledamo i nazivamo njenim imenom! Leonardo je, dakle, počeo da slika Mona Lizu, ali onda "promenio modela".

"Ne verujem da će vlasti biti oduševljene, tačnije da će u Luvru želeti da promeni naziv slike, jer to nije Mona Liza. Dakle, biće 'ćao Mona Liza, zdravo neko drugi' ...", rekao je naučnik BBC-u.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Morvena

E moja Mona Lizo, pa to nisi ti!

Kristijan

Prava istorija ne zna niko i tacka.

Теорија завере

Ма човек је сликао своју аниму, тј. себе у женском лику. За то је знао још одавно Марсел Дишан, али ником није хтео да каже;) него је на реплику дописао L.H.O.O.Q. и доцртао јој бркове. Наш један сликар је први насликао савршено уклопљен портрет Мона Лизе и самог Леонарда и доказао о коме се ради. Ту је готова прича.

SERIJE