• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rijalitiji nam jedu mozak! (FOTO)

Autor Tijana Dušej Ristev Izvor mondo.rs

Na tribini "Kako sam sistemski uništen od rijalitija" govorilo se o tome zašto treba emitovati porniće umesto rijalitiji programa, kako "prazne glave mrak prave" i zašto roditelji ne treba da gase TV pred svojom decom.

Tribina "Kako sam sistemski uništen od rijalitija" na kojoj su govorili muzičar Zoran Kostić Cane, slikar Uroš Đurić i glumac Dragoljub Mićko Ljubičić održana je na Pravnom fakultetu.

Pun studenata, amfiteartar V bio je premali da primi sve zainteresovane da čuju stavove ovih umetnika po pitanju toga zašto i kako to da su nam svakom drugom programu na televiziji plasirani rijalitiji programi, kao i koliko nam sve to šteti.

"Oduvek su postojali zabavljači naroda. Imali ste to i za vreme Tita, ali se držao neki nivo. A danas...gledaš tu neku zaje*anciju i postaješ sve siromašniji. Sve se pretvorilo u neku tešku drogu, a ti ljudi koji su u tim kućama-kavezima, njih treba da žalimo i da se molimo za njih", rekao je Cane.

U vremenu kada nikada brže dobijamo i odbijamo informacije i nemamo vremena da mislimo svojom glavom, Cane se najviše plaši toga da smo postali "konzumenti za poneti".

"Zabavi čoveka da čovek ne bi imao fokus i mir. Rijalitiji su tu...jedu nam mozak, a te produkcije kažu 'molimo još jednog konzumenta za poneti'! Nemamo pametnija posla nego da gledamo ljude, koji takođe nemaju neka pametnija posla. Zapamtite, prazne glave mrak prave".

Cane je posavetovao i roditelje, čija deca umeju da "zalutaju" na pogrešan kanal i koja vole da "gledaju tuđe živote".

"Morate da shvatite da nije stvar u tim ljudima koji su unutra, u tim kavezima, već u onima koji ih gledaju. Ja sam roditelj i znam...Kada vidite da vam dete gleda te gluposti, nemojte mu otimati daljinski i gasiti TV, već im objasnite koliko je štetno gledanje tuđeg zla i zaboravljanje svog JA. Mora da postoji potpuna ignoracija".

Pored odličnih imitacija (npr. Slobodana Miloševića) po kojima je poznat, a i koje je pokazao na ovoj tribini, kako bi studentima pokazao kada je "sunovrat" počeo, Dragoljub Mićko Ljubičić dao je odličan predlog urednicima televizijskih programa.

Micko imitira Slobodana Milosevica
Izvor: MONDO

"Ja bih umesto rijalitija u tom terminu puštao porniće, jer složićete se, manje su perverzni!", rekao je Mićko, a salom se prolomio smeh.

"Hoću da kažem, da rijalitijima nije mesto na nacionalnim frekvenicijama, isto kao i filmovima za odrasle. Neka budu u nekom paketu, koji moraš dodatno da platiš...Pa ćete videti kako će se situacija promeniti".

Poruka za kraj tribine od sve trojice bila je: "Održavajte higijenu!".

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 21

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Canetu je mozak pojelo nesto drugo!

Serbianwonder13

Dragoljub Ljubicic- Micko

Trle

Cakani bravo!

SERIJE