• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd voli Šopena!

Izvor mondo.rs

Beogradski Šopen fest biće održan na više lokacija krajem februara. Pogledajte program!

Festival posvećen stvaralaštvu Frederika Šopena biće održan od 26. februara do 3. marta na više lokacija u Beogradu.

Povezane vesti

Beogradski Šopen Fest (BŠF) je internacionalna kulturno-obrazovna manifestacija, čiji je domaćin od 2012.godine MŠ Stanković, i čiju realizacijuju podržavju: ambasada Republike Poljske i Švajcarske u Beogradu, Ministarstva kulture Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, go Vračar i Stari grad, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i RC Beograd – Stari grad.

Preteča BŠF-a je Šopenijada, pijanistička revija mladih talenata, sa tradicijom postojanja od preko 25 godina, koja je iznedrila danas svetski priznate pijaniste.

BŠF populariše klasičnu muziku, predstavljajući stvaralaštvo jednog od najvećih kompozitora čovečanstva, "pesnika klavira" – Frederika Šopena.

Projekat BŠF sadrži raznovrsne aktivnosti: Pijanističko takmičenje za mlade talente – učenike i studente klavira iz Srbije, regiona i Evrope, koncerte, stručna predavanja, master klas, radionice za decu. Festival je specifičan osvrt na lik i delo velikog kompozitora, vreme u kome je živeo, uticaje njegove muzike na kasnije muzičke stvaraoce, a takođe i pogled na Šopena kao večitu inspiraciju u savremenim oblicima sveukupnog kulturnog izraza.

Kao internacionalna profesionalno – stručna manifestacija, BŠF, za ciljnu grupu ima prevashodno muzičku omladinu, zatim predstavnike struke, stručnu muzičku javnost, eminentne goste iz Srbije i inostranstva, ali i sve ljubitelje muzičke umetnosti.

BŠF je takođe i koncept kontinuirane promocije mladih talenata po gradovima Srbije i regiona, ciklusom koncerata pod nazivom "Odjeci Šopen festa".

Nastupiće hrvatski pijanista Aljoša Jurinić sa Simfonijskim orkestrom RTS-a (Kolarac, 27. februar u 20 časova), a ulaznice koštaju 300, 600 i 900 dinara.

Koncert "Fest gosti" biće održan 28. februara u MŠ "Stanković" u 18 časova, i predstaviće mlade talente muzičke škole Vladimir Đorđević iz Jagodine i Orkestar El Sistema Srbija. Ulaz je besplatan.

U Skupštini grada Beograda nastupiće Mihajlo Zurković (29. februar u 19.30), a ulaz je takođe besplatan.

Prvog marta, biće održan koncert "Šopen kao inspiracija" u Skupštini grada Beograda, sa početkom u 19.30 časova. Učestvuju renomirani umetnici: (Ljubiša Jovanović - flauta, Sandra Belić - violončelo, Tanja Obrenović - mecosopran, Bojana Dimković, Hrvoje Ivović i Maja Rajčić – klavir, kao i dečji hor El sistema Srbija izvođenjem vokalnih obrada Šopenovih kompozicija u organizaciji Music Art Project. Na koncertu publiku očekuje mujzičko iznenađenje. Prihod je namenjen humanitarnoj organizaciji "Belhospice", koja pruža palijativnu negu pacijentima sa malignim bolestima. Cena donatorske ulaznice iznosi 1.000 dinara.

Najmlađe posetioce očekuju "Mala škola bontona - kako se sluša Šopen", događaj 27. februara u 11 časova na Kolarcu, kao i muzička radionica "Little piano" u Majdanu istog dana u 12 časova. Autor i realizator radionice je Kristina Simić, instrumentalni klavirski pedagog.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.





Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE