• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tanja Bošković i Rada Đuričin - primadone

Izvor mondo.rs

Pred kraj pozorišne sezone na sceni novootvorenog teatra Kart Blanš u Zemunu biće izvedena predstava "Primadone", u režiji Irfana Mensura.

Premijera ovog komada, inspirisanog dramskim delom “El cerco de Leningrado” (Opsada Lenjingrada) savremenog španskog pisca Sinestere, koji je Mensur dramaturški adaptirao i obradio, je zakazana za ponedeljak, 23. maj.

Dve žene, dve glumice, dve primadone. Žive u napuštenom pozorištu s nadom da će ga sačuvati od rušenja. Volele su istog čoveka, direktora, glavnog glumca i režisera tog pozorišta. Jedna mu je bila žena, a druga ljubavnica. Umesto antagonizma, dve žene pokazuju da imaju blizak odnos, pre svega na osnovu njihovog prividnog međusobnog rivalstva, ali i ljubavi prema pozorištu i glumačkom pozivu.

Rada Đuričin kao udovica, Dara, i Tanja Bošković kao ljubavnica, Milena, grade ovu, u isto vreme, duhovitu i tragikomičnu priču, o starom, sentimentalnom rivalstvu, o ljubavi i nadi, o snovima i javi, o promeni, o pobedi…Značajan segment predstave su pesme koje izvode ove dve primadone našeg pozorišta, za koje je originalnu muziku uradio Aleksandar Sanja Ilić, dok je Mensur autor tekstova.

primadone
Izvor: YouTube


Nakon monodrame "Glumac, kaži nešto smešno", Mensur kao dramaturg i reditelj, ponovo ispituje mesto pozorišne umetnosti u kulturi danas. Ako je pozorište ogledalo društva, kakvo smo mi društvo danas? “Kanap i štap” je večiti problem pozorišta, ali da li je to i suštinska nevolja ove umetnosti? “Primadone” je komad o otkrivanju i samospoznaji problema koji muče pozorišne stvaraoce, o primitivizmu, o opstanku i bespoštednoj borbi u kojoj su jedno merilo što veći procenti, kalkulacije, rejtinzi…

Predstava "Primadone" svoj život na sceni počinje 23. maja u Beogradu. Karte za premijeru, kao i junska izvođenja, mogu da se kupe na biletarnici zemunskog teatra Kart Blanš. Tokom leta predstava nastavlja svoj pozorišni život na gostovanjima širom Srbije i regiona.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jasna

Predstava je sinoc ozvedena u Krusevackom pozoristu. Bile su fantasticne! Premijera je, dakle, bila u Krusevcu!

ame

Luda su i brza vremena, sve se menja, sve je virtuelno, ali covek izgleda oduvek i zauvek ima potrebu za pozoristem kao takvim...

SERIJE