• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta su "Ženijalne" teme?

Izvor mondo.rs

Mikser festival nudi program koji se tiče ženskog stvaralaštva i rodne ravnopravnosti.

Fokus ovogodišnjeg Mikser festivala je trostruk i u centar pažnje, pod kapom noseće teme "Osetljivog društva", donosi žensko stvaralaštvo i rodnu ravnopravnost, zatim izbegličku krizu i moguće pravce integracije izbeglica u evropsko društvo, i na kraju na otvorene platforme za razmenu znanja i ideja.

Žensko stvaralaštvo i jednakost između ženskog i muškog principa, koji su različiti po karakteru, ali jednake vrednosti, teme su koje će zauzeti većinski deo programa ovogodišnjeg Mikser festivala. Brojne izložbe, prezentacije, debate, performansi, filmovi predstaviće publici vizionarske ideje ženskih autora koji su značajno doprineli unapređenju naše svakodnevice.

Programska celina "Mikser razgovori" će poslednja tri dana festivala biti okrenuta "Ženijalnim" temama koje će u petak, 10. juna otvoriti predavanje eminentne industrijske dizajnerke Matali Crasset.

U subotu, 11. juna, na debate "Angažovani video: šta sve umetnost može", na kojoj će govoriti istakute savremene umetnice Selma Selman, Nataša Teofilović i Svetlana Mladenov će se govoriti o ženskom stvaralaštvu u domenu savremene umetnosti, dok će se stvaralaštvom u arhitekturi, dizajnu i urbanizmu pozabaviti debata "Njen krug" koju moderira Milica Zindović, autorka i kustoskinja istoimene izložbe koja će biti prikazana u galeriji Kolektiv za sve vreme trajanja Mikser festivala.

  Asocijacija poslovnih žena Srbije poziva na razgovor o ženskom preduzetništvu i predstavlja uspešne primere ženskog preduzetništva u praksi, dok Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva uz razgovor sa istaknutim muzičarkama poput Ane Ćurčin, Maje Cvetković, Danijele Veselinović želi da ukaže na to da "Muzika nema rod".

Debatni program u subotu, 11. juna završava se promocijom nove muzičke kompilacije ženskog stvaralaštva, Femixeta 6.0, a zatim i predavanjem Dejane Kabiljo (Austrija), indstrijske dizajnerke i osnivačice manufakture "Kabiljo Inc".

Nedeljni program "Mikser Talks-a" započinje razgovorom sa Esmom Redžepovom na temu "Romi, (naše) večne izbeglice", a nastavlja se debatom u organizaciji Asocijacije žena sudija Srbije i Autonomnog ženskog centra. O aktuelnim problemima trgovine ljudima u Srbiji i svetu, koji procentualno najviše pogađaju žene, govoriće predstavnici Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima, Međunarodne organizacije rada i Crvenog Krsta. Program se u nedelju, 12. juna, završava projekcijama dokumentarnih filmova “Aristofan u Dnopolju ili da ja budem ja” i "Ćerke su kao njihove majke: žene duž puta svile".

Detaljna satnica "Ženijalnih" razgovora dostupna je na linku dok celokupan program Mikser Festivala: Osetljivo društvo možete pronaći na veb strani www.festival.mikser.rs

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE