• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorena izložba na temu poljupca

Obeležavajući početak proleća u galerijama "Dar-Mar" i "Antikart" otvorena je kolektivna izložba 16 renomiranih umetnika na temu poljupca. Prof. dr Zorica Tomić, autorka bestselera "Poljubac u doba kuliranja", otvarajući izložbu, priznala je da nije očekivala kada se njena studija pojavila pre godinu i po dana, da će pokrenuti krug tema o poljupcu, na koji je ona skrenula pažnju kao na zapostavljeni vid komunikacije.

Obeležavajući početak proleća u galerijama "Dar-Mar" i "Antikart" otvorena je kolektivna izložba 16 renomiranih umetnika na temu poljupca.

Prof. dr Zorica Tomić, autorka bestselera "Poljubac u doba kuliranja", otvarajući izložbu, priznala je da nije očekivala kada se njena studija pojavila pre godinu i po dana, da će pokrenuti krug tema o poljupcu, na koji je ona skrenula pažnju kao na zapostavljeni vid komunikacije.

"Ništa nije slučajno pa tako ni ova izložba, koja se u likovnoj formi nadovezuje na moju knjigu nudeći još jedan vid interpretacije ovog komunikološkog fenomena", rekla je ona.

Medjutim, vlasnik galerije "Dar-mar" Mladen Maraš, tvrdi da je inspiraciju da umetnicima, koje je pozvao po ličnom izboru, predloži temu poljupca našao u stihu Jovana Dučića iz "Pesme ženi" koji glasi - "Poljubac je susret najveći na svetu".

Izložba, na kojoj svaki umetnik učestvuje sa po dva rada, nije mogla da stane u mali prostor galerije "Dar-mar" (u ulici Kralja Petra 44), pa je deo eksponata izložen u galerijskom prostoru "Antikart", u neposrednoj blizini.

Kaligraf Aleksandar Dodig je priložio prepis Dučićeve pesme kao svoj rad za ovu izložbu, a zatim slede slikari Aleksandar Cvetković Živko Djak, Damjan Djakov, Željko Djurović, Ljubodrag Janković Jale, Srdjan Djile Marković, Stojan Milanov, Milan MIletić, Branko Miljuš, Milan Stašević, Dušan Otašević i Zoran Tešanović. Zastupljeni su još keramičar Dejan Prendić i vajarka Tamara Rakić.

Izložba će biti otvorena do 6. aprila.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE