• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Loše devojke" u Pozorištu Dadov

Predstava "Loše devojke" Tine Fej u režiji Ivana Vukovića, premijerno će biti izvedena u četvrtak 27. marta u Amaterskom pozorištu "Dadov" u Beogradu.

Predstava "Loše devojke" Tine Fej u režiji Ivana Vukovića, premijerno će biti izvedena u četvrtak 27. marta u Amaterskom pozorištu "Dadov" u Beogradu.

U saopštenju tog pozorišta se navodi da je komad "Loše devojke" napisan po motivima knjige Rozalinde Vajzmen "Matica i one koje to žele da budu".

Glavne uloge u predstavi tumače Milica Janketić, Luka Tobašević, Milena Živoinović, Olja Peruničić, Jana Milosavljević, Marija Manojlović, Nemanja Trifunović, Marija Pejin, Antonija Vučićević, Petar Kokinović, Janko Cekić i Stevan Šerbedžija.
Scenografiju za predstavu radila je Janja Valjarević, kostime Senka Kljajić i Marijana Radović, a muziku za predstavu pisao je Miroslav Radulović.

Predstava govori o zoologu i istarživaču Kejdi Heron, koja je odgajana u divljini Afrike, pod budnim okom svojih roditelja, ali zakoni džungle dobijaju potpuno novi oblik kada ta, kućno školovana, tinejdžerka dospe u srednju školu današnjice.

Kejti se u školi sukobljava sa mentalnom torturom i nepisanim društvenim pravilima po kojima žive tinejdžerke danas, i mada tu lavovi nose kratke suknje i potpetice, surovost ne postaje blaža.

Tina Fej je postala poznata kao prvi ženski dramaturg čuvene američke emisije "Subota veče uživo", a "Loše devojke" su njen prvi scenario za igrani film gde se i sama pojavljuje u ulozi profesorke Norberi.
U filmu, snimljenom 2004. godine, glavnu ulogu tumačila je Lindzi Loan.

Ivan Vuković je student četvrte godine pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Nikole Jevtića i profesorke Alise Stojanović, a njegova predstava "Justina, sestra moja" izvedena je u Narodnom pozorištu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE