• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani komedije: Najsmešnija "Krčmarica"

Predstava "Krčmarica Mirandolina" beogradskog pozorišta "Boško Buha" po odluci publike ponela je epitet najsmešnije i nagradu "Jovanča Micić" na jagodinskom festivalu "Dani komedije".

Predstava "Krčmarica Mirandolina" beogradskog pozorišta "Boško Buha" po odluci publike ponela je epitet najsmešnije i nagradu "Jovanča Micić" na jagodinskom festivalu "Dani komedije".

Sedma takmičarska predstava "Ne igraj na Engleze" BDP Vladimira Đurđevića, u režiji Staše Koprivice, zatvorila je festival koji je počeo 20. marta.

"Krčmarica Mirandolina" Karla Goldonija, u režiji Juga Radivojevića, osvojila je ocenu 4,88 glasovima publike, što je najveća ocena data jednoj predstavi u istoriji "Dana komedije" dugoj 37 godina.

Najbolja predstava po oceni stručnog žirija (Snežana Savić, Božidar Đurović i Mićo Garić) je "Heroji nacije" Ivana M.Lalića, u režiji Egona Savina, u izvođenju Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina. Toj predstavi pripalo je priznanje "Mija Aleksić", koju će uručiti supruga pokojnog glumca Beba Aleksić. Savin je nagrađen i priznanjuem za najbolju režiju.

"Ćuran" za najbolje glumačko ostvarenje pripao je Andriji Miloševiću i Katarini Žutić za uloge u "Krčmarici Mirandolini", kao i Danijelu Siču za "Ne igraj na Engleze".

Nagrada "Nikola Milić" za epizodnu ulogu otišla je u ruke Vesne Ristović ("Sabirni centar", NPS).

Najbolja mlada glumica je Nataša Luković ("Heroji nacije"), a najbolji mladi glumac Igor Damnjanović ("Krčmarica Mirandolina").

"Heroji nacije" trijumfovali su u još dve kategorije - kostimografija (Jasna Badnjarević) i tekst (Ivan M. Lalić), dok je najbolja scenografija Aleksandra Denića za "Krčmaricu Mandolinu".

Selektor ovogodišnjeg festivala bila je teatrolog i pozorišni kritičar dnevnog lista "Politika" Ana Tasić.
Najvišom nagradom festivala "Zlatni ćuran" za životno delo nagrađeni su doajen srpskog glumišta Bora Todorović i reditelj, za doprinos "Danima komedije", Dragoslav Lazić. Nagrada se sastoji od statuete i novčanog iznosa od 50.000 dinara.

"Zlatni ćuran" je ustanovljen 2001. godine i do sada su ga dobili Miodrag Petrović Čkalja, Danilo Bata Stojković, Dejan Mijač (odbio da primi), Mira Banjac, Ljubomir Ubavkić Pendula, Muharem Pervić, Milisav Buca Mirković, Nikola Simić i Olivera Marković.

Nagrade će svečano biti uručene u petak u 20 sati, kada će, povodom Međunarodnog dana pozorišta biti pročitana poruka Roberta Lepoza.

Posle uručenja nagrada, u čast nagrađenih, glumci Slavija teatra iz Beograda izvešće prestavu "Ne šetaj se gola" Žorža Fejdoa u režiji Veljka Mićunovića.

(MONDO/Agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE