• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Knjiga koju ćete voleti...

Izvor mondo.rs

Beogradska izdavačka kuća "Dereta" objavila je knjigu "Proleće jednog lava" književnika Mihaila Miše Kravceva.

 Proleće jednog lava, knjiga koju ćete voleti


Ova novela jedno je od onih večnih dela za sve uzraste i za sva vremena u rangu Egziperijevog "Malog princa". Bajkoviti roman Kravcev je napisao kada je imao 19 godina, uoči dočeka Nove 1982. godine.

"Tada sam imao neverovatnu inspiraciju i ceo roman sam napisao u dahu. Kasnije sam proživeo mnogo toga, stekao mnogo bogatije uskustvo i gotovo sve što sam nekada radio, znam da bih sada uradio mnogo bolje, ali ovu priču ne bih mogao da napišem bolje nego tada", kaže autor.

"Proleće jednog lava" knjiga je koja nosi još jedan, skriveni naslov - Misterija o ljubavi. Veličanstveni junak, lav Gordi, koji nam pripoveda o iskušenjima svog života, otkriva nam tajne onog najtananijeg u svakom biću. Zato se drugi naslov ukazuje tek po završetku priče, kao odgonetka najsnažnijeg osećanja prirode - ljubavi.

"Kada sam napisao knjigu osetio sam, i to veoma snažno, da će knjiga komunicirati sa mnogim ljudima, odnosno, da će mnogi shvatiti njenu energiju i pouku. To isto osećam i danas, posle toliko godina. I zato je ovo knjiga za sve uzraste, decu i odrasle", zaključuje Kravcev.

Knjiga će biti predstavljena i na ovogodišnjem Sajmu knjiga.

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dusica Bozic

Knjiga " Prolece jednog lava" je knjiga namenjena svima nama! Kniga koja ne zna za granice! NO LIMIT! Mihailo Misa Kravcev, hvala sto postojiš, kao umetnik, knjizevnik, čovek!

Dragana

Knjiga koja od prvog reda zaokuplja svu pažnju čitaoca... Knjiga posle koje se čitalac oseti istovremeno i zamišljeno i nadahnuto... Knjiga koja se čita u dahu... Knjiga van vremena... Knjiga klasik.... hvala piscu za ovakav ugođaj...

Ivana Karic

"Prolece jednog lava" je definitivno srpski "Mali princ"a ja bih rekla cak i bolje. Srbija treba da se ponosi sto ima jednog velikog i uspesnog umetnika,slikara i knjizevnika Mihajla Misu Kravceva. Sa ponosom mogu da kazem da sam u dahu procitala "Prolece jednog lava" kao i moja porodica, i iskreno se nadam da ce nasa drzava i nas ministar prosvete prepoznati srpskog "Malog princa" i uvesti "Prolece jednog lava"kao obaveznu lektiru malo starijoj deci od 11 godina koja uveliko imaju odlican vokabular i dovoljno zrelost da mogu uzivati u ovoj noveli. Hvala Miso na predivnim delima koje stvaras. Porodica Karic

SERIJE