• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raznoliki gradovi, srećnije društvo!

Izvor mondo.rs

Konferencija i performas mladih umetnika biće održani ovog vikenda u Sremskim Karlovcima.

U subotu 1. oktobra 2016. godine sa početkom od 12 časova po podne u Eko-centru Radulovački, ul. Mitropolita Stratimirovića 5 u Sremskim Karlovcima, Srbija biće održana regionalni performans sa konferencijom "Raznoliki gradovi-srećnije društvo" u organizaciji Regionalne akcije za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH.

Regionalni performans i konferencija predstavljaju završnu aktivnost projekta "Diversity is Super-City!" koji obuhvata osmodnevni rezidencijalni boravak 18 mladih umetnika iz Albanije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Rumunije, Bugarske, Italije i Hrvatske u inspirativnom Ekološkom centru Radulovački. Umetnici će tokom rezidencije raditi na kulturološkim različitostima istražujući različite jezike i kulture kroz pozorišne metodologije, performans i interkulturalni dijalog. Poslednjeg dana oni će izvesti performans i time ujedno svečano otvoriti konferenciju "Raznoliki gradovi – srećnije društvo". Konferencija će biti mesto za otvoreni interaktivni dijalog na kome će govornici i učesnici iz Srbije i regiona imati priliku da razmene mišljenja i iskustva o pravima, uključivanju i poboljšanju položaja pripadnika nacionalnih manjina u društvu. Događaj će uključiti i spojiti predstavnike različitih segmenata društva, vladinih i evropskih institucija, eksperte, kulturni, biznis i civilni sektor i biće otvorena za javnost. Ovaj projekat predstavlja nastavak istraživanja o važnosti inkluzije nacionalnih manjina u društveni, kulturni i ekonomski život Srbije i regiona koji smo uspešno započeli i realizovali 2014. godine u okviru projekta "Minority Inclusion shouldn’t be Illusion" ("Inkluzija manjina ne treba biti iluzija").

Projekat "Diversity is Super-City!" je podržan od strane Centralne evropske inicijative – CEI, Misija OEBS-a u Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE