• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pariska enigma" Pabla de Santisa u IPS-u

Oslanjajući se na tradiciju Konana Dojla, "oca" najslavnijeg detektiva 19. veka Šerloka Holmsa, De Santis locira radnju svog romana u Pariz 1889.godine, u prevečerje Svetske izložbe. Dvanaestorica detektiva, najpoznatijih istražitelja na svetu, okupljaju se povodom Svetske izložbe sa zadatkom da otkriju javnosti svoje najslavnije slučajeve, filozofiju svake istrage i svoje poimanje zločina.

Najveća srpska knjižarska mreža IPS objavila je novi triler Pabla de Santisa "Pariska enigma".

Oslanjajući se na tradiciju Konana Dojla, "oca" najslavnijeg detektiva 19. veka Šerloka Holmsa, De Santis locira radnju svog romana u Pariz 1889.godine, u prevečerje Svetske izložbe.

Dvanaestorica detektiva, najpoznatijih istražitelja na svetu, okupljaju se povodom Svetske izložbe sa zadatkom da otkriju javnosti svoje najslavnije slučajeve, filozofiju svake istrage i svoje poimanje zločina.

Ta "super liga" svetske detektivske elite imaće priliku da reši i jedan slučaj na licu mesta, kada se jedan od njih misteriozno sunovrati sa Ajfelovog tornja koji je u izgradnji.

Kako se dogodilo ovo samoubistvo, ubistvo ili je u pitanju pohod nekog novog serijskog ubice, pitanja su koja će ih naterati da izoštre svoje veštine i pokušaju da reše ono što ima u sebi elemenata za svaki od navedenih uzroka.

De Santis je rođen u Buenos Airesu 1963. i pošto je diplomirao književnost, radio je kao novinar i pisac tekstova za stripove. Objavio je više od deset knjiga za omladinu, za koje je 2004. dobio srebrnu nagradu Koneks.

Autor je i romana Prevod (1998),Filozofija i književnost (1999), Pozorište sećanja (2000.),Volterov kaligraf (2001) i Šesta lampa (2005), koji su prevedeni na mnoge svetske jezike.

Roman "Pariska enigma" dobio je nagradu Planeta-Kasa de Amerika de Narativa, za najbolji iberoamerički roman 2007. godine.

Prema oceni kritičara TV mreže ABC, "De Santis je veoma domišljat pisac, takve bistrine i efikasnosti koje pretvaraju radnje njegovih romana u nepresušne izvore iznenađenja, a jedna od njegovih mnogobrojnih mudrosti je da policijskoj intrigi doda psihološku intrigu.”

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE