• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IPS-ova lista bestelera za mart

Na listi najprodavanijih knjiga najveće prodajne mreže knjiga u Srbiji - IPS - za mart mesec prvo mesto je pripalo romanu britanskog književnika Tonija Parsonsa "Moja omiljena supruga".

Na listi najprodavanijih knjiga najveće prodajne mreže knjiga u Srbiji - IPS - za mart mesec prvo mesto je pripalo romanu britanskog književnika Tonija Parsonsa "Moja omiljena supruga".

Ovo je rezultat činjenice da je Parsons tokom marta posetio Srbiju i baš u knjižarama IPS-a (Novi Sad, Beograd, Niš) potpisivao kupcima baš svoj najnoviji roman "Ruski prozor" za koji je Dragan Velikić dobio u januaru NIN-ovu nagradu.

IPS pravi svoju listu najtraženijih knjiga u prethodnom mesecu na osnovu podataka iz 17 svojih knjižara.

Drugo i peto mesto zauzela su dva klasična "čik romana" kako se u žargonu naziva nova podvrsta ljubića, u ovom slučaju iste autorke Aleksandra Poter "Pazi šta želiš možda ti se ostvari" i "Moj gospodin savršeni".

To je dobar pokazatelj da u knjižare IPS-a sigurno navraćaju mlađe čitateljke jer radi se ljubićima namenjenim toj ciljnoj grupi.

Zanimljivo je da se na četvrtom mestu nalazi roman španskog pisca Ruisa Safona "Senka vetra", koji je na policama IPS knjižara već više od dve godine i samo je dokaz da dobrom štivu ne ističe tako brzo "vek trajanja" jer se radi o romanu koji je u Spaniji oborio sve rekorde popularnosti i trajnosti poslednjih šest godina.

Dvoje domaćih pisaca su na šestom i sedmom mestu Marko Šelić sa romanom "Zajedno sami" i Maša Rebić sa "Devojkama iz kraja" u oba slučaja se radi o mladim autgorima koji pišu o svojim vršnjacima to jest vršnjakinjama.

Roman Haleda Hoseinija "Lovac na zmajeve" je bio globalni hit i po njemu je snimljen i istoimeni film što je svakako uticalo da se i srpski čitaoci zaintrigiraju da saznaju o kakvoj se knjizi radi što joj je donelo osmo mesto.

Nobelovka Doris Lesing sa prvim romanom koji je objavio njen srpski izdavač "Agora" našla se na devetom a na deseto se pozicionirao ljubić Mirjane Bobić-Mojsilović "Srce moje".

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE