• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeli 25. Nušićevi dani

U Smederevu su počeli 25. Nušićevi dani, pozorišna manifestacija posvećena velikom srpskom komediografu Branislavu Nušiću koji je deo detinjstva i mladosti proveo u Smederevu.

Dečijim pozorišnim mjuziklom "Mačak u čizmama", koji je izveo Teatar A iz Niša, u Smederevu su počeli 25. Nušićevi dani, pozorišna manifestacija posvećena velikom srpskom komediografu Branislavu Nušiću koji je deo detinjstva i mladosti proveo u Smederevu.

Ovogodišnji Nušićevi dani koji se održavaju pod pokroviteljstvom opštine Smederevo i Ministarstva kultuie, posvećeni su obeležavanju 70 godina od Nušićeve smrti (1864-1938) i trajaće do 20. aprila.
Za sutra je predviđeno svečano otvaranje manifestacije, koja ima predvefstivalski i festivalski program, kao i prateće programe.

Na platou ispred Centra za kulturu u Smederevu biće položen venac na spomenik Nušiću, a u galeriji Centra za kulturu biće otvorena izložba "Poslednji aplauz Čkalji". Autor izložbe je dr Dragana Čolić-Biljanovski, teatrolog iz Beograda, koja je i autor istoimene knjige posvećene Miodragu Petroviću Čkalji, koja će biti promovisana.

U okviru ciklusa "Nušićevi laureati" biće održano umetničko vece sa glumicom Svetlanom - Cecom Bojković, koja je Nušićevu nagradu za životno delo glumcu-komičaru dobila 1999. godine.
Ove godine dobitnik te nagrade je dramski umetnik iz Beograda Predrag Ejdus. Nagrada će mu biti uručena na završnoj večeri festivala, 20. aprila.

U predfestivalskom programu učestvovaće Gradsko pozorište "Abrašević" iz Valjeva, Centar za kulturu Požrevac, Centar za kulturu Svilajnac,Teatar A Niš.

Otvaranje festivalskog programa predviđeno je za 14. april. Nastupiće Beogradsko dramsko pozorište, Narodno pozorište Subotica, Jugoslovensko dramsko pozorište, Zvezdara teatar Beograd.
U pratećem programu festivala, u Narodnoj biblioteci Smederevo, 17. aprila će biti predstavljena knjiga Milana Grola "Pozorišne kritike i eseji".

Selektor festivala je dr Dragana Čolić-Biljanovski, organizator Centar za kulturu Smederevo, a generalni sponzor kompanija Ju-Es stil Srbija.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE