• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uručene nagrade "Zlatni beočug" za doprinos k

Priznanja Zlatni beočug za trajni doprinos kulturi Beograda kao i poseba priznanja za izuzetan doprinos u izgradnji Avalskog tornja i za promociju srpske kulture u Evropi, uručene su u Centralnom domu Vojske Jugoslavije u Beogradu.

Priznanja Zlatni beočug za trajni doprinos kulturi Beograda kao i poseba priznanja za izuzetan doprinos u izgradnji Avalskog tornja i za promociju srpske kulture u Evropi, uručene su u Centralnom domu Vojske Jugoslavije u Beogradu.

Predsednica žirija koji je odlučivao o dobitnicima, slikarka Olja Ivanjicki, uručila je priznanja Zlatni beočug za životno delo dirigentu i kompozitoru Oskaru Danonu, istoričaru Dragoljubu Živojinoviću, slikaru Miloradu Bati Mihailović i dramskom piscu Siniši Paviću.

Olja Ivanjicki je rekla da je žiri doneo jednoglasnu odluku o dobitnicima priznanja za životno delo i dodala da je svako od njih u okviru svoje profesije, doprineo razvoju srpske kulture i podizanju ugleda glavnog grada.

Godišnja priznanja Zlatni beočug uručena su pozorišnom producentu Borislavu Balaću, publicisti Kosti Dimitrijević, producentu Dušanu Đokoviću, slikaru LJubodragu Jankoviću, dramskoj umetnici Sonji Jauković, glumici Oliveri Katarini, filmskom stvaraocu Jovanu Markoviću, kompozitoru Veri Milanković, pesniku Raši Popovu.

Zlatni beočug uručen je i predstavnicima Kulturno umetničkog društva "Gradimir", Doma sindikata, kao i prevodilacu Kolji Mićević, dramaturgu Tatjani Petrnek Aleksić, istoričaru Slobodanu Ristanoviću, scenografu Miodragu Tabačkom, književnici Ljiljani Habjanović Đurović, televizijskom kritičaru Branislavi DŽunov i književnom kritičaru LJiljani Šop.

Sekretar Kulturno prosvetne zajednice Beograda Živorad Ajdačić, uručio je priznanja za izuzetan doprinos u akciji "Izgradimo avalski toranj" predsedniku Odbora za izgradnju tornja Velimiru Iliću, predstavnicima Radio televizije Srbije, Udruženja novinara Srbije, Skupštine grada Beograda i direktoru Saobraćajnog instituta CIP Miloradu Ignjatoviću.

Velimir Ilić je zahvalio članovima žirija što su prepoznali da je akcija "Izgradimo Avalski toranj" sprovedena od srca i sa puno ljubavi prema Beogradu.

Povelje za promociju srpske kulture u Evropi, za pobedu Srbije na Eurosongu prošle godine, uručene su kompozitoru Vladimiru Graiću, koji je takođe primio priznanje umesto Marije Šerifović, tekstopiscu i aranžeru Saši Milošević, i kulturno zabavnom programu RTS-a.

Predsednik Kulturno prosvetne zajednice Beograd Milovan Vitezović rekao je da imena dobitnika priznanja Zlatni beočug, pokazuju da je Srbiju u oblasti kulture i dalje jedna od vodećih evropskih sila.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE