• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pronađena čestitka Ane Frank

Čestitka sa potpisom poznate jevrejske devojčice koja je vodila dnevnik tokom Drugog svetskog rata Ane Frank, nađena je u antikvarnici blizu Amsterdama. Čestitka je poslata 1937. godine iz nemačkog Ahena, kada je Ana imala osam godina. Adresirana je na Sema Ledermana koji je bio jedan od Aninih najboljih prijatelja.

Čestitka sa potpisom poznate jevrejske devojčice koja je vodila dnevnik tokom Drugog svetskog rata Ane Frank, nađena je u antikvarnici blizu Amsterdama.

Čestitka je poslata 1937. godine iz nemačkog Ahena, kada je Ana imala osam godina. Adresirana je na Sema Ledermana koji je bio jedan od Aninih najboljih prijatelja.

Muzej Ane Frank je utvrdio autentičnost čestitke na kojoj je naslikano snežno polje na kome je zvonce prekriveno detelinama. Na njoj piše "Srećno u Novoj godini".

U Nardenu blizu Amsterdama na čestitku Ane Frank slučajno je naišao Pol van den Hevel, nastavnik u školi. On je razgledao stvari u antikvarnici svog oca, a onda je naišao na kutiju gde je stajala čestitka.

Prema njegovim rečima, kutija je najverovatnije došla sa amsterdamskog buvljaka.

Matje Mostard, predstavnica za štampu Muzeja Ane Frank je istakla je da je videla još jednu sličnu čestitku, poslatu istog dana iz istog mesta i sigurna je da je i ona Anina.

"Ne znam šta će antikvarnici čestitka! Nadam se da ćemo je dobiti da bi upotpunili za našu zbirku", rekla je Mostardova.
Ana, njena porodica i još četvoro njihovih prijatelja skrivali su se dve godine u malom stanu u Amsterdamu sve dok ih nacisti nisu pronašli i uhapsili 1944. godine.

Za sve to vreme Ana je vodila dnevnik.

Ana Frank, njena porodica i prijatelji odvedeni su u Aušvic i u koncentracioni logor u Belzenu. Ana je umrla od tifusa je u koncentracionom logoru u Belzenu 1945. godine, pred sam kraj Drugog svetskog rata.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE