• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako volite romantiku i balet...

Izvor MONDO/Tanjug

...obradovaće vas novi koncert Beogradske filharmonije!

Doskorašnji šef dirigent i muzicki direktor Boljšoj teatra Aleksandar Vedernikov predvodice treci randevu iz ciklusa "Za zaljubljene" Beogradske filharmonije 27. januara u Kolarcevoj zadužbini.

Publici ce predstaviti baletsku muziku Sergeja Prokofjeva "Pepeljuga", kao i briljantnu uvertiru za Verdijevu operu "Moc sudbine".

Romanticnoj tematici ovog programa doprinece pijanistkinja Liz de la Sal, koja ce izvesti Šopenov "Klavirski koncert br. 2".

Medunarodna reputacija Aleksandra Vedernikova u neprestanom je usponu tokom protekle decenije, zbog cega je postao veoma tražen kao gostujuci dirigent.

Trenutno je angažovan kao šef-dirigent Simfonijskog orkestra iz Odenzea u Danskoj, a Beogradskom filharmonijom nastupa prvi put.

"Veoma me raduje saradnja sa Beogradskom filharmonijom koja je odlican orkestar. Dela koja izvodimo su medu najlepšim primerima muzicke literature sa ljubavnom tematikom. Dirljiva, srecna, tužna ili tragicna, ljubav je vecna inspiracija koja nas sve nadahnjuje", rekao je dirigent Vedernikov.

Uvertira koncerta bice ljubavna prica izmedu glavnih junaka Verdijeve opere "Moc sudbine" - Don Alvara i Dona Leonore koja ima tragican završetak, ali zato "Pepeljuga" Prokofjeva, najmelodicnije kompozitorovo delo, vraca nadu u bajkovito srecan kraj.

U središtu ljubavne tematike sa razlicitim epilozima, nalazi se jedna od najromanticnijih kompozicija za klavir i orkestar - Šopenov "Koncert u f-molu", u izvodenju francuske pijanistkinje Liz de la Sal.
U ovom virtuoznom koncertu, koji vec generacijama impresionira kako slušaoce, tako i izvodace, do izražaja ce doci bravurozna, briljantna pijanisticka tehnika mlade umetnice, najavila je Filharmonija.

Ciklus "Za zaljubljene" jedan je od najpopularnijih u sezoni Beogradske filharmonije, a naredni koncert je zakazan za 10. mart, pod dirigentskom palicom Adrijana Prabave.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE