• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filharmonija za avanturiste!

Izvor MONDO/Tanjug

Beogradska filharmonija će ponovo biti u rukama šefa-dirigenta Gabrijela Felca, koji će 9. i 10. februara u Kolarčevoj zadužbini nastupiti zajedno sa violončelistom Đovanijem Solimom.

 Beogradska filharmonija Kolarac 9. i 10. februar Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Koncert iz ciklusa "Za avanturiste" obeležice inspiracija folklorom, posmatrana iz vizure tri autora razlicitih stilskih opredeljenja, nacionalnosti i generacija.

Filharmonijski avanturisti imace priliku da cuju srpsku premijeru kompozicije "Narodne price", u izvodenju samog autora Ðovanija Solime.

Njegove price inspirisane mediteranskim folklorom, tretiranim na potpuno savremen nacin, violoncelista ce pripovedati svojim instrumentom.

Jedan od najautenticnijih umetnika savremene muzicke scene, nastupao je sa zvezdama kao što su Marta Argeric, Rikardo Muti, Jurij Bašmet, ali i sa umetnicima poput Boba Vilsona, Alesandra Barika i Peti Smit.

"Oduševljen sam kako moja kompozicija zvuci sa Gabrijelom Felcom i Beogradskom filharmonijom. Mnogo se zabavljamo dok radimo, zato sam nestrpljiv da 'Narodne price' zajedno ispricamo beogradskoj publici", rekao je Solima uoci dva koncerta na Kolarcu.

Program za avanturiste otvara "Koncertna uvertira" poljskog kompozitora Šimanovskog, a krunišu odlomci iz cuvenog Smetaninog dela "Moja domovina", kao simbolicna najava saradnje sa Gabrijelom Felcom, novim šefom-dirigentom Beogradske filharmonije od sezone 2017/2018.

Zato što jednom nije dovoljno, koncert namenjen "avanturistima" bice pretpremijerno izveden u okviru "Filharmanije" - ciklusa najatraktivnijih koncerata koje Beogradska filharmonija ponavlja zbog velikog interesovanja.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE