• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lista najprodavanijih knjiga za april

Poseta Tonija Parsonsa Srbiji, na poziv njegovog srpskog izdavača "Lagune", obezbedila je romanu "Moja omiljena supruga" prvo mesto na listi najprodavanijih knjiga u aprilu.

Poseta Tonija Parsonsa Srbiji, na poziv njegovog srpskog izdavača "Lagune", obezbedila je romanu "Moja omiljena supruga" prvo mesto na listi najprodavanijih knjiga u aprilu, koju je objavila "Knjizara com".

Lidersku poziciju na listi, koju je držao prethodnih nekoliko meseci, "Ruski prozor" Dragana Velikića, posle osvajanja NIN-ove nagrade, zamenio je još uvek veoma dobrim trećim mestom, a na drugom se našao roman Ljiljane Habjanović - Đurović "Zapis duše" koji je mesec dana ranije bio na trećem.

Lista za april koju je uradila virtuelna "Knjizara Com" na osnovu podataka iz 19 knjižara, od kojih su devet beogradske, a ostale su iz Banjaluke, Kotora, Podgorice, Herceg Novog, Novog Pazara, Subotice, Novog Sada, Zrenjanina nije, strogo uzevši, objektivna.

Na četvrtom mestu je "Senka vetra" Karlosa Ruisa Safona koja je među bestselerima od 2005. godine i može se smatrati fenomenom, jer autor je kod nas bio potpuno nepoznat, ali je osvojio srpske čitaoci i još je tražen.

Na petom mestu, "sveže iz štamparije" je roman Vedrane Rudan "Kad je žena kurva/Kad je muškarac peder" što je logična posledica velike popularnosti hrvatske književnice "bez dlake na jeziku" u našoj sredini.

Činjenica da je novi roman Mirka Kovača "Grad u zrcalu" takođe odmah posle objavljivanja u Srbiji stigao na listu najprodavanijih knjiga može se lako objasniti radoznalošću čitalaca koji nisu imali priliku da se sreću sa Kovačevim knjigama otkako se opredelio da se stalno nastani u Hrvatskoj.

Na sedmom mestu je "Komo" Srđana Valjarevića koga nije bilo među 10 najtraženijih u martu, ali, posle vesti da je uvršćen među 10 romana koji će reprezentovati srpsku književnost u ediciji "100 slovenskih romana", kupci su se "vratili".

"Dan zaljubljenih" Olafa Olafsona i "Lutajući Bokelj" Nikole Malovića su na osmom mestu , a knjiga nobelovke Doris Lesing "Leto pre sumraka" zauzela je deveto mesto

Marko Šelić pozantiji kao reper Marčelo odmah je prvog meseca (mart) pošto se u knjižarama pojavio njegov debitanski roman "Zajedno sami", stigao na peto mesto, ali je u aprilu skliznuo na 10.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE