NE PROPUSTITE!

POZIVAMO VAS NA IZLOŽBU: Fotografije u vreme korone

Beogradski fotograf Goran Sivački, član redakcije MONDO portala, priredio je izložbu svoijih fotografija nastalih u vreme vanrednog stanja i epidemije korona virusa. Dođite!

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Izložba fotografija "Još uvek si napolju?!", čiji je autor Goran Sivački, biće otvorena u utorak, 30. juna (večeras) u 19 časova, u galeriji Singidunum (Knez Mihailova 40), a traje do 7. jula.

Izložba obuhvata više od 30 crno-belih fotografija, nastalih tokom vanrednog stanja uvedenog u Srbiji zbog pandemije korona virusa. Kako je izgledala ljubav u doba korone, snalažljivost, volonterski rad, kovid-bolnice, ali i sablasno prazne ulice glavnog grada, videćete na fotografijama.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Gradovi i sela širom Srbije u vreme policijskog časa bili su potpuno pusti, a za mene kao fotoreportera bio izazov da napravim fotografije kakve nisam nikada pre, i nadam se da nikada u budućnosti neću imati priliku ponovo da snimim. Izložene fotografije deo su zapisa trenutaka kada je svet potpuno stao gotovo dva meseca", rekao je Sivački.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Ova izložba ne bi bila moguća bez velike podrške glavnog urednika i svih kolega sa portala www.mondo.rs na kojem sam i ja zaposlen kao urednik fotografije, kao i ogromne podrške porodice i prijatelja", rekao je autor izložbe.

Goran Sivački rođen je u Beogradu 1972. godine. Fotografijom se bavi profesionalno od 1997. godine. Zaposlen kao urednik fotografije na portalu www.mondo.rs, a prethodno kao urednik i fotoreporter u dnevnim novinama Blic, Demokratija, magazinu NIN. Dugi niz godina saradnik u novinskoj agenciji Reuters, magazinu Nacionalna Geografija, kao i fotograf na projektima CEB banke, Telekoma Srbije, NIS Gasproma i mnogim drugim medijima i projektima delegacije EU u Srbiji.