Kultura

PRIZNAO DA JE ŠMRKAO KOKAIN SA HAUBE, SAD OPTUŽEN ZA SILOVANJE: Uhapšen slavni francuski pisac - ovo su DETALJI TUŽBE!

Autor Dragana Tomašević

Francuski pisac Frederik Begbede uhapšen je zbog otpužbi za silovanje koje je ovog leta iznela njegova bivša partnerka

Izvor: Youtube/HRT Nedjeljom u 2

Slavni francuski pisac Frederik Begbede, autor romana "Francuski roman", "Brana na Atlantiku" i "Čovek koji plače od smeha", priveden je sinoć zbog otpužbi za silovanje.

Agencije prenose da je ispitivanje pisca u pritvoru počelo jutros, a radi se o optužbama "neimenovane žene s kojom je bio nekoliko meseci u vezi" da ju je silovao.

Bivša partnerka je letos iznela tvrdnju da je najpre imala odnos sa Begbedeom, na koji je pristala, da bi je potom iste večeri pisac "se**ualno iskoristio protiv njene volje", preneo je sajt France info.

Begbede je pre 15 godina uhapšen zbog posedovanja i konzumiranja kokaina, a u njegovoj biografiji stoji i ova "zanimljivost", uz koju se dodaje da je taj događaj inspirisao jedan njegov roman:

"Begbede je 2008. uhapšen zbog konzumiranja kokaina sa haube kola u pariskom 8. arondismanu. Svoje zatvorsko iskustvo pretočio je u roman (Francuski roman), najličniji do sada, u kome se vraća u detinjstvo i mladost sa dirljivom neposrednošću i razornim humorom koji je karakterističan za njegov stil. Za Francuski roman je 2009. dobio izuzetno značajnu Renaudot nagradu. Tokom pandemije 2020–2021. napisao je Branu na Atlantiku, svojevrsni nastavak Francuskog romana".

BONUS VIDEO:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!