MUK ZBOG SRPKINJE NA GLASTONBERIJU! Stala na binu i raširila ruke, svi ćutali 7 minuta - pogledajte snimak!

Marina Abramović izvela performans na muzičkom festivalu Glastonberi

Youtube printscreen / TED

Na ovogodišnjem Glastonberiju publika je bila u prilici da vidi slavnog Majkla Džeja Foksa, zajedno na bini sa bendom Coldplay, pobegne s livade zbog utakmice na Evropskom prvenstvu, ali i zaćuti zbog jedne Srpkinje.

Svetski poznata umetnica Marina Abramović, u petak je stala na binu Glastonberija, kako bi "održala tišinu", performans tokom kojeg su svi ćutali kako bi preneli poruku mira.

Obučena u haljinu specijalno dizajniranu za ovaj performans, koja predstavlja znak mira, Marina je zamolla sve da ćute - njih 250.000 i oni su je poslušali.

Pogledajte snimak:

"Ljudi dolaze da se dobro provedu. Piju, koriste drogu, vreme je lepo“, rekla je umetnica u intervjuu za časopis Vog, uoči događaja. "Ali ja ih molim da ćute i razmisle o stanju ove planete, koja je sada pravi pakao".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

OVDE SE ODRŽAVA NAJPOZNATIJI MUZIČKI FESTIVAL U REGIONU! Žika Nikolić posetio centar tradicionalne srpske trube NIKAD ŽIVLJE  Kurir televizija

(Kurir, MONDO, D.P)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!