Dobitnica je najznačajnih priznanja: Radmilu Živković pamtićemo po brojnim ulogama

Radmila Živković, istaknuta srpska glumica, preminula je danas u Beogradu u 72. godini

YouTube/Kurir/Printscreen

Rođena je 14. januara 1953. u Kruševcu, na samom početku legendarne Balšićeve ulice. Glumicu ćemo pamtiti po njenim istanutim i maestralnim ulogama.

Radmila je odigrala brojne uloge u filmovima - Sok od šljiva, Poseban tretman, Variola vera, Još ovaj put, Sabirni centar, Uvek spremne žene, Poltron, 0 pokojniku sve najlepše, Ledina, Zona Zamfirova... Za neke od njih nagrađena je najvišim priznanjima kao što su Zlatna arena u Puli, Carica Teodora u Nišu...

Kao pozorišna glumica ostvarila je uloge na scenama Ateljea 212, Pozorišta na Terazijama, u Zvezdara teatru, a 20 godina je član Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dobitnica je nagrade „Milivoje Živanović", a najveći uspeh u karijeri zabeležila je 6. februara 2005. godine, kada joj je uručena nagrada „Žanka Stokić" koju su pre nje dobile Svetlana Bojković i Milena Dravić. Ovo prestižno priznanje dobila je za ulogu Živke Popović u predstavi Gospođa ministarka u režiji Jagoša Markovića, koju sa uspehom igra na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Glumica Radmila Živković neutešna na sahrani Jagoša Markovića  Kurir televizija