• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličanstvena klasika ispuniće nebo nad beogradskim Ušćem

Noć muzike održaće se 30. avgusta, a kapije beogradskog Ušća za posetioce se otvaraju u 19 časova. Ulaz je, kao i svake godine do sada, slobodan.

U Noći muzike, 30. avgusta, na Ušću će se održati dva koncerta pod otvorenim nebom glavnog grada koja će publici dočarati klasičnu muziku u dva različita, a opet veličanstvena oblika – simfonijsko i horsko izvođenje najpoznatijih klasičnih dela, kao i neobičan spoj hevi metala i klasike u izvođenju gudačkog kvarteta.

Povezane vesti

Noć muzike se ove godine održava kao deo Cloud festivalske platforme, a veče će u 20:30 časova otvoriti program „Top klasika“ u izvođenju Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, kao i hor Kolibri, predvođenim dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića.

Poznati operski pevač, tenor Anđelo Fiore će, kao solista i specijalni gost koncerta, svojim raskošnim glasom upotpuniti izvođenje popularnih fragmenata najpoznatijih dela Stevana Hristića, Đuzepea Verdija, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicija Franca Supea, Artura Markesa, Petra Iljiča Čajkovskog i Karla Orfa.

Drugi deo večeri planiran je za 22:30 časova, kada će nastupiti finski sastav Apokaliptika, koji je spojem hevi metala i klasike utemeljio novi muzički pravac i zauzeo jedinstveno mesto na svetskoj sceni. Program pod nazivom „Plays Metallica by Four Cellos“ ponudiće moćne i originalne interpretacije najvećih savremenih metal hitova, koje će četvorica virtuoznih čelista dočarati uživo svojim gudalima, dovodeći do usijanja zvezdano nebo iznad Ušća. 

Nakon bogate dvadesetogodišnje karijere, miliona prodatih ploča širom sveta i koncerata održanih u preko 40 zemalja, Apokaliptika je postala globalni fenomen, a beogradska publika moći će da uživa u njihovoj muzici besplatno i pod otvorenim nebom.

 "Za Noć muzike pripremili smo izuzetno raznovrstan program. Sviraćemo brojne kompozicije spočetka karijere Apokaliptike, kao i neke od naših omiljenih pesama bendova Metalika i Sepultura. Osim toga, u set listu smo uvrstili i pojedina klasična dela, kako bi se našlo po neštoza svakoga", najavili su članovi benda Apokaliptika.

Apocalyptica
Izvor: YouTube/Apocalyptica

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE