• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pixies ponovo u Beogradu, posle 30 godina!

Izvor mondo.rs

Čuveni američki bend Piksiz (Pixies), koji je nedavno objavio hvaljeni novi album "Beneath The Eyrie", održaće koncert 1. septembra (20:30) 2020. godine na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu, objavila je kuća Long Play.

Prošlo je trideset godina od prvog i jedinog, danas kultnog koncerta Pixies u Beogradu.

U Studentskom kulturnom centru 1989. godine nastupio je tada malo poznati alternativni bend iz Bostona, koji je već počinjao da intrigira i privlači svetsku pažnju strukturno i dinamički neuobičajenim, ali izuzetno uzbudljivim pesmama poput "Caribou", "Gigantic", "Where Is My Mind", "Debaser", "Here Comes Your Man", "Monkey Gone To Heaven"...

Možda će vas zanimati

Pixies danas u svetu uživaju ugled izuzetno uticajnog i poštovanog benda.

Frontmen Nirvane Kurt Kobejn je priznavao uticaj Pixies pri stvaranju generacijske himne "Smells Like Teen Spirit", Tom Jork iz benda Radiohead je isticao da su mu Pixies izmenili život, Bono iz U2 ih je prozvao "jednim od najvećih američkih bendova ikad", a hvalio ga je  veliki Dejvid Bouvi, koji je čak kasnije obradio pesmu "Cactus".

Predvođeni gitaristom Blek Frensisom (Black Frances), prepoznatljivom po nadrealnim stihovima o NLO, seksu, biblijskim i drugim neočekivanim temama, kao i pevanju između prijatne smirenosti i iznenadnog izluđujućeg gnevnog vriska, Pixis su se pročuli nizom danas kultnih, bučnih gitarskih albuma - (mini) "Come On Pilgrim" (1987), "Surfer Rosa" (1988), "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) i "Trompe le Monde" (1991). Nakon raspada benda 1993. godine, usled zamora i međusobnih nesuglasica, Frensis, gitarista Džoi Santijago (Joey Santiago), basistkinja Kim Dil (Deal) i bubnjar Dejvid (David) Lovering ponovo se okupljaju 2004. godine, a diskografski rad obnavljaju, doduše sada bez Dil, albumom "Indy Cindy" (2014).

Sa novom basistkinjom Laz Penšantin (Penchantin) stiže "Head Carrier" (2016) i konačno "Beneath The Eyrie" (2019), koji poseduje gnevnu ubrzanost, beskrajnu maštovitost i živopisnu estetiku ranih Pixies albuma, ali ih ne kopira.

Ulaznice za koncert Pixies na Tašu biće u pretprodaji od 6. decembra u 10 časova preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. Parter i tribine koštaju 2.500 dinara, dok je fan pit 3.000.

Od 1. marta parter i tribine koštaće 3.000 dinara, a fan pit 3.800 dinara.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE