Svake godine, gradovi u regionu utrkuju se ko će imati najbolji noivogodišnji program, a predstavnici crnogorskog primorskog grada - Budve - i ove godine zaigrali su "najjačim kartama" i ponosno poručuju da je Budva "regionalni centar novogodišnje zabave".

Zdravko Čolić, Svetlana Ražnatović Ceca, Hari Mata Hari, Aco Pejović, Nina Badrić, Haris Džinović, Severina... ovo su neka od imena koje će posetioce Budve zabavljati tokom novogodišnjih praznika, kako na budvanskom trgu, tako i u hotelima na budvanskoj rivijeri.

Predstavnici budvanske opštine i lokalne turističke organizacije ove godine su angažovali, zaista, jaka imena ovdašnje pop i folk scene. Posetioce Budve će u 2020. godinu uvesti najveća jugoslovenska zvezda svih vremena - Zdravko Čolić. Dan pre Čole, na budvanskom trgu će nastupiti popularni di-džej i producent iz Turske Mahmut Orhan, kao i francuski elektro-dvojac Ofenbah (Ofebach).

Prvog dana nove godine, nastupiće Hari Mata Hari, a posle njega Svetlana Ražnatović-Ceca.

Novogodišnji program u Budvi trajaće pet dana, a predviđeni su i nastupi zagrebačkog benda Psihomodo Pop, beogradske džez i bluz pevačice Lene Kovačević, još jedne beogradske pevačice i predstavnice Srbije na ovogodišnjem Eurosongu Nevene Božović, kao i splitskog kantautora Nene Belana.

Predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović je ovako pozvao sve iz Srbije: "Kao neko ko Beograd doživljava svoju kuću, koristim priliku da vas sve pozovem. Novogodišnji program i izvođači garantuju najbolji provod. Lokalna samouprava i sve njene službe će učiniti sve da se u Budvi osećate kao mi u Beogradu".

MONDO je pitao predsednika SO Budva - koliko će sve ovo da košta, jer već postoje određena pitanja u tamošnjoj javnosti oko načina trošenja lokalnog buđžeta.

Radović odgovara da će građani biti obavešteni o svemu, pa i o tome koliko je novca potrošeno za organizaciju novogodišnjih nastupa pevača i pevačica.

"Lokalna uprava Budve je uprava koja jako dobro i domaćinski vodi računa o novcu. Sva sredstva su obezbeđena, sve je u najboljem redu i nema nikakvih problema. Budva je tradicionalno najbolji domaćin u regionu za novogodišnje praznike, u Budvi se organizuje najbvolji program. Što se tiče finansija, nema nikakvih problema, pogotovo u poslednje tri godine, i mogu da kažem da je Budva, možda i jedina opština u regionu koja posluje u plusu", rekao je Radović.

Na dodatno pitanje da li će građani Budve, a i ostali, znati koliko je novca potrošeno za organizaciju novogodišnjih praznika i honorare pevača, Radović je odgovorio: "Apsolutno! Mi uvažavamo sve građane, ulaže se ravnomerno u sve delove opštine i sve je transparentno. Svi ugovori postoje, na sve se plaća porez i to se ne može sakriti. Ja kao predsednik opštine ne bih dozvolio da ne bude transparentno".

Pa, dobro onda, koliko je plaćena Ceca?

"To ne bih znao trenutno da vam kažem", odgovorio je Radović.

I budvanski hotelijeri su se pripremili za novogodišnje praznike. U hotelu "Splendid" program će trajati tri dana, a pevaće Neda Ukraden, Petar Grašo i Haris Džinović. Taj hotel je pripremio i specijalnju cenu za sedmodnevni aranžman - 470 evra.

U hotelu "Palas" u Petrovcu u novogodišnjoj noći pevaće Aco Pejović i Tijana Dapčević,  1. januara će nastupiti Nina Badrić i ponovo Aco Pejović, a 2. januara Severina i trubački orkestar Dejana Petrovića.

U novootvorenom hotelu "Falkenštajner" posetioce će zabavljati crnogorski pevači Nina Žižić i Danijel Alibabić.