• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Supernatural festival posvećen pčelama, peva Kralj Čačka!

Izvor mondo.rs

Premijerno na Supernatural festivalu nastupa Kralj Čačka!

 Supernatural festival 2020 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Supernatural festival pod sloganom "Bee Supernatural" ove godine održaće se u subotu, 25. aprila u Botaničkoj Bašti, Jevremovac u centru grada a tema ovogodišnjeg festivala je "Pčela". Nažalost, pčele su ugrožene, a glavni razlozi smanjenja broja pčela jesu nekontrolisana upotreba pesticida, nedostatak cveća i deforestacija (krčenje šuma), zbog čega je misija festivala da skrene pažnju javnosti i donosiocima odluka, da je prioritet zaštita i unapređenje staništa pčela.

Tradicionalno, Supernatural festival je programski posvećen Majci Zemlji, pa je tako i dobar zvuk zaštitni znak festivala od samog postojanja.

Možda će vas zanimati

Nenad Marić ili Kralj Čačka je slikar, pesnik i kantautor rođen u Čačku, a već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Kao pesnik objavio je zbirku "Na margini" (Lom, 2016), a kao muzičar dva albuma ("Zemlja snova" krajem 2016. i "Spusti svetlost na put" krajem 2018). Autor je - zajedno sa bratom Markom - originalne muzike za filmove "Poslednja avantura Kaktus Bate" (2018) reditelja Đorđa Markovića i "Realna priča" (2019) reditelja Gordana Kičića. Dobitnik je nagrade "Strune od svetla" za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Tokom poslednje tri godine Kralj Čačka svirao je na najvećim festivalima u regionu: Exit, Arsenal fest, Ferragosto Jam, Mountain Music Fest, Arlemm, NS Koncert godine, SOMUS, Beer Fest... ali i kao specijalni gost Darka Rundeka pred više od 10.000 gledalaca na Tašmajdanu.

Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema: Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta.

Ove godine, premijerno na Supernatural festivalu posetioci će uživati u mešavini džeza, bluza, rokenrola i šansona, a neke od poznatih ostvarenja Kralja Čačka su "Deda Mraz je švorc", "Mama kupi mi propeler", "Pad u Ljigu", "Zemlja snova"...

Na BEE SUPERNATURAL festivalu uz muzički program za decu i odrasle, biće organizovan mali sajam meda i pčelarstva, sajam medonosnog bilja, kao i debate na temu zaštite pčela. Na festivalu će biti organizovane razne porodične radionice i predstavljanje organizacija koje se bave zaštitom prirode.

Supernatural festival je tradicionalni festival koji se održava svake godine krajem aprila i koji proslavlja Međunarodni dan planete Zemlje.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Oscar-Severna Makedonija

Predlažem da se tom prilikom organizuje projekcija dvostruko nominovanog filma "Honeyland"

Koja

Jedan od retkih kantautora vrednih spomena kod nas!

SERIJE