Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Australiju na i tako dobio dozvolu da ostane u zemlji, međutim i dalje se čeka odluka ministra za imigracije koji ima diskreciono pravo da ga deportuje.

Ovim povodom oglasio se i menadžer Raka Marić koji je ispričao problem koji je pevačica Svetlana Ceca Ražnatović imala 2005. godine kada je proglašena nepoželjnom od strane tadašnjih vlasti u Australiji.

Ceca bila je odbijena za Australijsku vizu zato što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije sa ratišta iz Vukovara davne 1991. nepoznate devojke koja samo likom podseća na nju.

Ceca je tužila državu Australiju jer su je zbog tih fotografija odbili za vizu.

ATA Images/Antonio Ahel Ceca Ražnatović, Bela bunda

Ona i tadašnji menadžer Raka Marić su bili svedoci, a priložili su i video na kojem se jasno vidi da ona nije bila u Vukovaru već druga osoba koja samo podseća na nju. Ceca je taj spor i dobila, te je posle svega i putovala u Australiju bez problema.

Marić se sada prisetio tog događaja i potvrdio koliko je proces bio dugačak i naporan:

"Suđenje je trajalo tri godine. Desilo se to da je ambasadi Australije neko dostavio neku sliku za koju su im rekli da je Ceca sa ratišta iz Vukovara i oni su zbog te slike samo otkazali vizu. Suludo. Nisu nas čak ni pozvali na razgovor ništa. Onda smo Ceca i ja odlučili da pravdu potražimo na sudu. Onda je krenuluo maltretiranje, tražili su nam da prevodimo sve Cecine tekstove pesama, našli smo čak i snimak na kojoj je ta devojka i utvrdio je sudski veštak da se ne radi o istoj osobi. Sve je to dugo trajalo", rekao je Marić Telegrafu i nastavio:

"Bilo je naporno, uzeli smo vrhunskog advokata u Australiji koji je vodio proces. Nas je to mnogo koštalo, hteli smo samo da isteramo pravdu. Nismo tražili odštetu jer vidite sad koliko su opaljeni, kad Novaku ovako nešto rade koji je prvi na svetu. Važno je samo da smo mi pobedili i da je Nole pobedio".

Profimedia Novak Đoković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO, Telegraf.rs)