Sada se oglasio direktor Radio-televizije Kosova Škumbin Ahmethekaj i najavio da će ova medijska kuća krajem godine zatražiti članstvo u Evropskoj radiodifuznoj uniji, što je preduslov za učešće na Pesmi Evrovizije.

Škumbin je istakao da su im sada šanse veće.

"Krajem godine ili početkom sledeće ćemo aplicirati za članstvo u EBU. Sada su nam šanse verovatno veće, zbog izuzeća Rusije i Belorusije iz takmičenja", rekao je on, prenosi "Nacionale".

Zbog rata u Ukrajni, Rusiji i Belorusiji bilo je zabranjeno učešće na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Torinu. Pobednik 66. Evrovizije bila je Ukrajina sa pesmom "Stefanija" dok je naša predstavnica Ana Đurić Konstrakta osvojila visoko peto mesto!

Ranije je saopšteno da su u Ukrajini već otpočeli prvi pregovori za održavanje Pesme Evrovizije 2023. Nikola Černotički, predsednik upravnog odbora radiodifuzne kompanije Ukrajine, saopštio je da će dati sve od sebe da se ovo takmičenje sledeće godine ipak održi u Ukrajini, ali da im je neophodna pomoć države. Dodao je i da postoji mogućnost da se ovo prestižno takmičenje ipak ne održi u Ukrajini.

Pogledajte pobednički nastup:

EBU/Andres Putting Evrovizija - Ukrajina

Kao i nastup naše predstavnice!

EBU/Andres Putting, EBU/Corinne Cumming Evrovizija - Srbija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!