Takmičenje Pesma Evrovizije biće održano u maju u Liverpulu, a našu zemlju predstavljaće Luke Black sa pesmom "Samo mi se spava".

Nakon trijumfa na Pesmi za Evroviziju, on je prema evrovizijskim kladionicama bio na 13. mestu, ali se to promenilo nakon što je još nekoliko zemalja odabralo svoje predstavnike.

Sada najveće šanse za pobedu ima Švedska koju će predstavljati Lorin sa pesmom "Tattoo". Iako je donedavno Ukrajina bila na prvom mestu kao glavni favorit, to se sada promenilo, te je na trećem mestu, dok je iza Švedske Finska.

Publika je Lorin, predstavnicu Švedske, upoznala 2012. godine, kada je na pomenutom takmičenju trijumfovala sa pesmom "Euphoria".

Ovo je pesma s kojom se takmiči ove godine:

Prema kladionicama, najveću šansu za pobedu na Evroviziji posle Švedske, Finske i Ukrajine imaju Norveška i Španija koje se nalaze u prvih pet zemalja.

Posle promena, naš predstavnik sada se nalazi na 16. mestu.

Predstavnici susedne Hrvatske, bend Let 3 i pesma "Mama ŠČ!" nalazi se na 18. mestu.

Youtube/HRT Dora Let 3 Let 3 Evrovizija

Grupa Let 3 iz Rijeke predstavljaće Hrvatsku pesmom "Mama ŠČ". Kako su u jednom od prvih oglađavanja objasnili, nisu se nadali pobedi, već su došli da se dobro zezaju. Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja su u intervjuu za HRT otkrili šta znači tajanstveni "ŠČ", ali i u jednom od objašnjenja potkačili Srbiju.

"ŠČ je s jedne strane ulaz u korene civilizacije, jer je ŠČ stara hrvatska reč, glas i slovo, barem 3.000 godina starije od prvog pisma Sumera. Za one koji nisu čuli za Sumere, ŠČ je i hiljadama godina starija od pismenosti u Srbiji, a i Čačku", rekli su u svom stilu za hrvatski 24sata.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!