Beogradski elektropop bend "Weird Fishes" objavio je novi singl "Verujem", pokazujući i svoju vedru stranu, pored uobičajenog melanholičnog zvuka. "Verujem" donosi optimizam i dobro raspoloženje, pogotovo uz spot koji predstavlja kolaž snimaka brojnih prijatelja i kolega muzičara, kojima je ostavljena potpuna sloboda da snime svoj doživljaj pesme.

Za produkciju i aranžman pesme zadužen je trio koji čini bend "Retrospektiva" (Kića, Luka i Dušan), čiji se prepoznatljivi zvuk može čuti u zaraznom ritmu pesme. U spotu su učestvovali, po redu pojavljivanja, Luka Šćepanović (Luton), Hristina Vuković (Hristina?), Jana Bjelica, Damjan Dobrila (DaM daM, Škofja Loka), Nikolina Kovačić, Iva Pažin (ZHIVA), Sanja Arsić, Jelisaveta Miletić, Marijana Stefanović, Olivera Popović (Oli Pop), Nina Todić, Ivana Vukmirović (Manivi), Aleksandar Stevanović (Kića - Retrospektiva), Nataša Gvozdić (Škofja Loka), Ema Muratović, Andrija Gavrilović (A.N.D.R.), Katarina Popović (Kale), Natalija Rajković (Nataleé) i Ana Boroš Todić.

Weird Fishes
Ana Boroš Todić 

"Kada smo od prijatelja čuli prve komentare da ih pesma odmah oraspoloži i asocira na leto, bose noge i hladnu limunadu, poželeli smo spot u kojem se ta emocija iskreno vidi kod dragih nam ljudi, pa smo im ostavili slobodu da snime sami sebe u situacijama u kojima se osećaju prijatno. Sama pesma je nastala prilično spontano, uz akustičnu gitaru i dobro vino, ali tek kada su nam momci iz benda Retrospektiva predstavili kako su oni doživeli demo snimak, pesma je dobila svoj letnji, plesni karakter, na čemu smo ih sada neizmerno zahvalni", poručuju Katarina Vukoman i Predrag Todić iz benda "Weird Fishes".

Pesma "Verujem" je objavljena za Glitch Records i dostupna je na svim platformama. Weird Fishes iza sebe imaju prvi album "Šta ako" i singlove među kojima su "Ko je ko", "Silence", "Ovde", "Over and out" i "Shades of you". Ovaj elektropop bend, ispirisan legendama
kao što su Radiohead, Massive Attack i Roisin Murphy, obožava da eksperimentiše sa žanrovima i spaja mračne harmonije sa energičnim ritmovima. Singl "Verujem" je ujedno i najava novih projekata, koji stižu uskoro.

(MONDO/M.C.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!