• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hitovi i albumi koji su obeležili 2012.

I dok se muzički magazini utrkuju u objavljivanju lista, jedna američka, još uvek javnosti nepoznata pevačica, je “na suvo” otpevala pesme koju su obeležile 2012. godnu.

Tejža En Tomas je na YouTube portalu obvajvila video snimljen u njenoj sobi, u kojem peva hitove sa Bilbordove liste singlova i za kratko vreme njen klip je postao veoma gledan, a ovu devojku ćemo sigurno slušati i u 2013. godini.

Pored hitova Keti Peri, Džastina Bibera, Adel... Tejža je odala počast i pop divi Vitni Hjuston.

Pogledajte.



I dok najbolje pesme iz godine na izmaku svako može da bira na svoj način, jedini realan odnos snaga u muzičkoj industriji je prodaja albuma, a naravno da je Adel neprikosnovena.

Na osnovu sveukupne prodaje određenog muzičkog izdanja širom sveta i pozicija na globalnim top listama koje su bazirane na podacima sa tržištana samom vrhu su Adele i neverovatni album "21", koji se ove godine prodat u 9,2 miliona primeraka.

Najprodavanije izdanje objavljeno ove godine ima Tejlor Svift, “Red”, sa tiražom od 3,8 miliona prodatih primeraka. U top 5pet čak dva mesta su pripala mladom bendu One Direction, album "Up All Night" se nalazi na poziciji broj tri, dok njegov naslednik, "Take Me Home" je na broju pet. Ne četvrtom mestu godišnje liste sa tiražom od 2,9 miliona prodatih primeraka nalaze se Lana Del Rej i album "Born To Die".

Među prvih deset su i Mumford & Sons (Babel" - 2,7 miliona), Pink ("The Truth About Love" - 2,4 miliona), Džastin Biber ("Believe" - 2,3 miliona), Coldplay ("Mylo Xyloto" - 2,2 miliona) i Maroon 5 ("Overexposed" - dva miliona prodatih kopija).

(MONDO)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hard n' Glam

Za plakati je sta sve obelezava ove godine u muzickom smislu...

SERIJE