• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi Gremi za Ajka Tarnera od 1972.

Pionir rokenrola Ajk Tarner, čiji je muzički uspeh zasenilo opšte prihvaćeno verovanje da je zlostavljao bivšu ženu Tinu Tarner, dobio je prvi Gremi od 1972.

Pionir rokenrola Ajk Tarner, čiji je muzički uspeh zasenilo opšte prihvaćeno verovanje da je zlostavljao bivšu ženu Tinu Tarner, dobio je prvi Gremi od 1972.

Ritam i bluz veteran nagradjen je u kategoriji najbolji tradicionalni bluz album, za "Risin' with the Blues". Tarner (75) je prvi Gremi dobio sa Tinom Tarner 1972, za obradu pesme "Proud Mary".

"Smrtno sam uplašen", rekao je Tarner primajući nagradu na svečanoj dodeli Gremija u nedelju uveče u Los Andjelesu.

Tarner je učestvovao u radjanju rokenrola 1951, kada je sa bendom Rhytm Kings snimio pesmu "Rocket 88", koju mnogi smatraju prvom pesmom tada novog žanra.

Kao gitarista i pijanista, Tarner je 1950-ih godina nastupao sa B. B. Kingom, Haulin Vulfom, Muddy Waters i Vilijem Diksonom.

Ajk Tarner i Eni Mej Bulok venčali su se 1958. Ona je promenila ime u Tina i sa mužem je snimila brojne hitove, kakvi su "River Deep, Mountain High," "Proud Mary" i "Nutbush City Limits."

Posle njihovog razvoda 1976, Tarner je bio zavistan od kokaina, a sredinom 1980-ih je postao omražen, kada se Tina Tarner vratila na scenu i saopštila da ju je bivši muž zlostavljao i ponižavao.

Dok su njegovi savremenici Čak Beri, Litl Ričard i Bo Didli doprli do bele publike, Tarner to nije učinio i ostao je vezan za manje isplativ ritam i bluz žanr.

Tarnerovi su 1991. uvršteni u Hol slavnih rokenrola, a muzičar je u to vreme služio dvogodišnju kaznu zatvora zbog posedovanja kokaina.

Kompletnu listu dobitnika Gremija za ovu godinu možete pročitati ovde, a fotogaleriju sa dodele možete pregledati ovde.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE