• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četiri dana vrhunske muzike!

Izvor MONDO/Tanjug

Pod sloganom "Ka novim koridorima" na Niškoj tvrđavi počinje Nišvil džez festival, koji će do 14. avgusta okupiti 660 izvođača na 110 koncerata i 11 bina.

Festival Nišvil, koji je prestižni londonski list Gardijan uvrstio medu deset najboljih džez festivala u Evropi, na Main Stage-u otvorice niški sastav Naisblue, nakon koga nastupa Belgrade Dixieland Orchestra.

To ce biti prilika i da se njihovom osnivacu trombonisti Ljubomiru Matijaci, jednom od pionira srpske i SFRJ džez scene, uruci nagrade za životno delo kojom Nišvil tradicionalno podseca na zaslužne umetnike u ovoj oblasti.

Zvezda prve veceri svakako je americki gitarista italijanskog porekla Al Di Meola.

Nisville promo
Izvor: YouTube

Prvi put na Nišvilu predstavice se i jedan kineski bend - Golden Buddha Jaž Band koji kombinuje tradicionalnu muziku svoje zemlje sa klasicnim džezom.

Nišvil ce samo u glavnom programu ugostiti 25 bendova, a publiku ocekuju Sajrus Cesnat, Baster Vilijams i Leni Vajt (SAD), Soveto Kinc (Velika Britanija), Oleg Kirijev i Orlan bend (Rusija), JažCotec Dancers (Velika Britanija), Bil Evans Band (SAD), Shakatak (Velika Britanija), Tango and jaž Quartet (Argetina), Džos Stoun (Velika Britanija), Yuri Honing Quartet (Holandija), Remi Panošian Trio (Francuska)...

Prvi put na Nišvilu ce koncert održati Bilja Krstic i ansambl Bistrik, koji ce u godini jubileja - 15 godina Bistrika i 40 godina umetnicke karijere Krsticeve, predstaviti novi album Svod.

Niška grupa Benny Brickman Band i bugarski sastav Poduene Blues Band, koji sutra nastupaju u glavnom programu Nišvila, dan kasnije održace koncert u niškom Kazneno popravnom zavodu.
Na Youth stage-u, podržanom od strane Evropske unije, nastupice dvadesetak bendova medu kojima su poljski sastavi Stanislav Slovinski Quintet i Quindipendance, Ethno trip iz Slovenije, Update iz Bugarske, Duško Šobat Group iz Banjaluke, a predstavice se i cetrdesetak dece iz nekoliko gradova Srbije - okupljeni oko projekta El Sistema.

Ucesnici projekta El Sistema ce u Nišu boraviti tokom celog festivala, gde ce osim rada sa pedagogom Irenom Blagojevic i nastupa na Youth stage-u, održati koncert u Gerontološkom centru, prisustvovati radionici, koju festival organizuje, a moci ce i da prate sve programe Nišvila.

Pod sloganom "Nikad ne lupaj bubnjeve" bice održano takmicenje u sviranju bubnjeva na novom Air stage-u na naduvavanje.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zorann

Najbolji Nisvil do sada samo sto sam morao da secem narukvicu za komplet pa da lepim superlepkom za zadnje vece :-D

SERIJE