• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čola na gradskom dočeku u Novom Sadu!

Izvor mondo.rs

Jedna od najvećih balkanskih zvezda pevaće 31. decembra u Novom Sadu.

Grad Novi Sad svojim gradanima za docek Nove godine poklanja nastup jedne od najvecih zvezda sa naših prostora, Zdravka Colica, dok za docek Srpske nove godine predstavlja koncert legendarnog i svetski proslavljenog duvackog orkestra Bobana Markovica.

U cetiri praznicna dana na cetiri bine, više od stotinu izvodaca od cega šezdeset simfonicara, predstavice se Novosadanima sa raznovrsnom muzickom ponudom, sa preko cetrdeset sati programa. Bice zastupljeni zvuci džeza, popa, roka, muzike za decu, filmske, elektronske i klasicne muzike, a nastupice Irie FM, Zemlja gruva, Drum’n’zez, Simfonijski orkestar NS2021 sa Sergejem Trifunovicem, novosadski Big Bend koji ce nastupiti sa Bojanom Stamenov i mnogi drugi.

Gradonacelnik Novog Sada Miloš Vucevic prisustvovao je konferenciji za novinare u Gradskoj kuci, gde su predstavnici projekta "Novi Sad 2021" i umetnici koji ce nastupiti u novogodišnjem programu, predstavili detalje vezane za organizaciju muzickog novogodišnjeg programa u Novom Sadu. 

"Ponosan sam na cinjenicu da cemo za docek 2017. godine u Novom Sadu imati izuzetno bogat muzicki program. Sa Novosadanima ce slaviti i veliki broj gostiju koji žele da novogodišnje praznike provedu u našem gradu, te sam siguran da ce hotelijeri, ugostitelji, taksisti, vlasnici prodavnica i drugi biti zadovoljni što cemo imati kvalitetno organizovan docek Nove godine koji ce privuci na hiljade posetilaca. Kada imate ovakve umetnike, cenjena muzicka imena, kao i jednu od najvecih zvezda iz ovih krajeva, Zdravka Colica, to garantuje pun gradski trg i mnogo ljudi koji ce doci u Novi Sad. Posle devet godina Cola je ponovo na centralnom novosadskom trgu i nema bolje pozivnice ljudima da dodu u naš grad, Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope. Pored toga, ponudili smo raznovran program za ljude sa razlicitim muzickim afinitetima," rekao je gradonacelnik Miloš Vucevic.

Gradonacelnik se osvrnuo i na razlicita gledišta povodom proslave doceka, rekavši da ce uvek biti onih koji ce zamerati i ukoliko se docek organizuje i suprotno tome, ukoliko ne bude tradicionalno obeležen.

"Mi konstantno kao Grad vodimo racuna o svim socijalnim kategorijama i ne koristimo neki poseban povod da bismo pokazali da smo socijalno odgovorno društvo i da vodimo odgovornu socijalnu politiku. Grad Novi Sad kao i prethodnih godina, nece snositi troškove organizacije Nove godine iz budžeta Grada. Lokalna samouprava ce iskljucivo snositi troškove vezane za pitanje bezbednosti, odnosno angažovanje redarske službe i obezbedice zauzece javne površine za organizaciju doceka. Svi izvodaci i propratni troškovi ce biti placeni putem sponzora i pokrovitelja, a u pitanju su velike kompanije koje ce se reklamirati u toku noci doceka. Taj pristup smo imali i prošle i pretprošle godine, i veoma sam zahvalan svim kompanijama koje su pomogle Novom Sadu da organizuje ovaj docek," rekao je gradonacelnik i pozvao sve ljude da dodu u Novi Sad, grad koji sa ponosom i duplom evropskom titulom ispraca 2016. i docekuje 2017. godinu.

Predsednik Organizacionog odbora "Novi Sad 2021" Nemanja Milenkovic rekao je da u Novom Sadu period od 25. decembra, odnosno katolickog Božica, do 13. januara, Srpske nove godine predstavlja prakticno jedan od simbola nematerijalnog kulturnog nasleda Novog Sada.

"Tada, kada deca u Novom Sadu dobijaju cetiri poklona, za dva Božica i dve Nove godine, od svojih roditelja, familije, prijatelja ili komšija jeste vreme istinske i žive interkulturalnosti. Novi Sad 2021 je festivalskim konceptom na cetiri lokacije u cetiri dana za dve Nove godine sa najraznovrsnijom vrstom muzike, želeo da pokloni gradanima slobodu izbora i raznovrsnosti velicajuci vrednosti tolerancije, mira i ljubavi kao istinskih ideala ovog grada," rekao je Milenkovic.

Lokacije u gradu na kojima ce biti uprilicena proslava, kako Nove godine koja se docekuje i slavi prema Gregorijanskom kalendaru, tako i one prema Julijanskom, su Trg slobode, Trg republike, Studio M i Dunavski park.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbin pravoslavac

Bice to jedno 80.000 evra za dva sata pevanja! A Crkvi svojoj da pomognu i rese istorijsko (a ne dvosatno) pitanje placeva na kojima su sagradjeni sveti hramovi u Novom Sadu. To nikoga nije briga od Srba na vlasti u Srpskoj Atini.

Maksimilijan

Bravo,baš lepo od njega,ostao je bez prebijenog pincosa i onda se setio kako bi bilo prelepo pevati u Novom Sadu i vojvodjanima i kako je i ranije hteo da dodje,prodavaj maglu čija je ono zvezda i ostale pesme ne sumnjam da neće biti pun trg,za mene si obična prevara i ti i Bijelo Dugme

SanjaZ

Bolji program nego u Bg u.

SERIJE