• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

2006: Godina Elvisa

Ove godine navršava se pola veka od meteorskog uspona Elvisa Prislija, kralja rokenrola, koji bi 8. januara, da je živ, proslavio 71. rodjendan.

U Sjedinjenim Američkim Državama uveliko traju pripreme za proslavu rodjendana Elvisa Prislija (Presley).

Da je živ, kralj rokenrola bi 8. januara napunio 71 godinu, a tim povodom će u njegovom domu u Grejslendu, u Memfisu, biti upriličena još jedna prigodna proslava.

Ove godine takodje se navršava pola veka prvog diskografskog pojavljivanja Elvisa Prislija, pa bi razmere slavlja u skladu sa tim trebalo da budu veće. Upravo je 1956. godina bila prekretnica u karijeri Elvisa, godina koja ga je iz odore anonimnog muzičara lansirala u grupu svetskih superzvezda.

Za 2006. godinu sprema se čitav niz specijalnih dogadjaja. Prva na red stiže proslava rodjendana od 6. do 8. januara, sledi „Elvisova nedelja“ u avgustu, povodom godišnjice smrti, a onda i „Božić u Grejslendu“, na samom kraju godine.

Sve to biće uradjeno kako bi se na dostojan način obeležila godina u kojoj je Elvis objavio svoj prvi službeni singl „Heartbreak Hotel“, prvi album pod nazivom „Elvis Presley“, imao prvo pojavljivanje na televiziji i snimio svoj prvi film „Voli me nežno“ („Love Me Tender“).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE