Muzika

Gabi Novak i Matija Dedić u Parobrodu

Izvor mondo.rs

Koncert legendarne umetnice biće 5. maja u Ustanovi kulture Parobrod.

Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Koncert Gabi Novak u beogradskom Parobrodu održaće se u subotu 5. maja u klavir holu Arsena Dedića. Gabi će nastupiti u okviru projekta pod nazivom "Pop i džez ženski vokali".

Povezane vesti

Ovom projektru prethodio je živi studijski album "Pijanisti pop i džez klasici" u okviru kojeg su, između ostalih, nastupili Vasil Hadžimanov, Matija Dedić i Bata Kovač. Album je snimljen u jedinstvenom koncertnom prostoru koji nosi ime Arsena Dedića, muzičkog predstavnika naše zajedničke bolje prošlosti. Oba albuma su svojevrstan presek jedne muzičke epohe.

Velika umetnica Gabi Novak na ovom koncertu nastupiće sa sinom Matijom Dedićem koji će je pratiti na klaviru.

Gabi Novak je rođena je 1936. godine u Zagrebu. Kao buduću zvezdu ex jugoslovenske zabavne muzike i džeza, otkrio je Bojan Adamič, da bi već 1958. nastupila sa Lujom Amstrongom u duetu. Njen život, karijeru i istoriju naše popularne kulture obeležio je brak sa Arsenom Dedićem, čija je bila večita i najveća inspiracija. "Vino i gitare", "Pamtim samo sretne dane", "On me voli na svoj način", tek je samo deo tog repertoara, koji nas očekuje na neponovljivom intimnom koncertu za samo 100 posetilaca.

Ulaznice (bez mogućnosti rezervacija) po ceni od 2.000 dinara, su u prodaji u Parobrodu.

Tagovi