Muzika

Oni su apsolutni hit: Kvalitetno zezanje sa Markom Perkovićem Tompsonom

Izvor mondo.rs Izvor jutarnji.hr

Grupa koja sebe naziva VIS Niprije napravila niz duhovitih obrada poznatih svetskih hitova na temu pesama dokazanog ustaše Marka Perkovića Tompsona.

Popularnost ovog benda dogodila se preko noći. Za manje od nedelju dana otkad je objavljena prva obrada na kanalu YouTube, ovaj bend se sve više sluša u Hrvatskoj, a jasno je da se kvalitetno zeza sa Tompsonom.

Objavljena su četiri singla, a sve na temu Tompsonovih pesama: "Stand By MPT", "Bojna Yesterday", "Shallow Čikola" i "Dancing Thompson". Sve obrade poslušajte OVDE

Ovaj bend je uzeo tekst pesme "Bojne Čavoglave" i prepevao ih na melodije grupa ABBA, Bitlsi, potom dueta Lejdi Gage i Bredlija Kupera i Bena Kinga. Komentari na YouTube dovoljno govore da su ljudi razumeli da se dobro zezaju.

Na pitanje kad se rodila ideja da obrade "Bojne Čavoglave", pesme protiv "četnika" nastale u vreme rata u bivšoj Jugoslaviji, u intervjuu za "Jutarnji list", odgovaraju da su za tu ideju odgovorni "dugi kišni dani, dosada, loš TV program, loši članci na portalima...".


Na pitanje da li su svi članovi VIS Niprije fanovi Marka Perkovića Thompsona, ovako su odgovorili: "Pa, ko nije fan lika i dela Marka Perkovića Tompsona?!".

A da li će možda da urade obradu nekih drugih pesama Tompsona? Odgovor je: "Postoje li druge Tompsonove pesme?".

Bili su pitani i da li možda planiraju saradnju sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, koja voli da se lati mikrofona, iako je užasno slušati.

Ovako su odgovorili: "To nam je velika želja, očarani smo vokalnim mogućnostima predsednice Kolinde Grabar Kitarović i smatramo da bi se odlično uklopila u naš V.I.S.".