Muzika

Mladi virtuozi na sceni: "Novogodišnja simfonija" Dečje filharmonije

Izvor mondo.rs

Tradicionalni gala koncert biće održan 15. decembra u beogradskom Centru "Sava".

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Novogodišnja simfonija 15. decembra!

Fondacija "Deca Deci" i Dečja filharmonija 15. decembra sa početkom u 19 časova u Velikoj dvorani Centra "Sava" priređuju tradicionalni gala koncert namenjen ljubiteljima klasične muzike svih generacija. Ovaj tradicionalni koncert mladih virtuoza svake godine među prvima donosi duh praznika i pretvara jedno obično zimsko veče u pravu "Novogodišnju simfoniju".

Na repertoaru će se ove godine naći neprolazna dela klasične muzike Mocarta, Čajkovskog, Štrausa, Baha, Bizea, koja izvode talentovani mladi solisti uz pratnju dečjeg orkestra i pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Jovanovića.

Beogradska publika će 15. decembra moći uživati i u tradicionalnim božićnim pesmama, popularnim operskim arijama kao i savremenim muzičkim numerama a uz orkestar Dečje filharmonije na koncertu će nastupiti i Hor dečjeg kulturnog centra Beograd kao i specijalni gosti iznenađenja.

Voditeljke programa su glumica Marija Bergam i urednica i TV voditeljka Dušica Spasić.

Karte se kupuju na blagajni kao i prodajnim mestima Ticket Vision servisa, a ako želite da postanete donator fondacije, u opticaju su i VIP ulaznice po cenama od 3.500 do 12.000 dinara.

Tagovi