Muzika

Krivična prijava protiv direktora SOKOJ-a, zvezde traže vanrednu skupštinu!

Izvor mondo.rs Izvor Kurir

Više od 90 izvođača ustalo protiv direktora, podneta krivična prijava zbog zloupotrebe obveznica vrednih četiri miliona evra?!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nadzorni odbor Organizacije muzičkih autora Srbije (SOKOJ) podneo je krivičnu prijavu protiv direktora Dejana Manojlovića zbog zloupotrebe obveznica vrednih četiri miliona evra.

Na Manojlovića su besni i mnogi poznati autori kao što su Vlado Georgiev (na slici), Marina Tucaković, Oliver Mandić i Kiki Lesendrić, jer je, kako kažu, odgovoran za loše urađen obračun nadoknada za 2018. Vanredna skupština, na kojoj se očekuje smena Upravnog odbora i rasprava o krivičnoj prijavi protiv direktora Dejana Manojlovića, održaće se u nedelju u Beogradu.

Na dnevnom redu kao jedna od tačaka je izveštaj Nadzornog odbora, u kome se, kako saznaje "Kurir", prvi čovek organizacije optužuje da je prekršio statut ustanove i bez odluke skupštine kupio obveznice za četiri miliona evra i stavio ih na berzu.

Predsednik NO tog udruženja potvrdio je listu da je protiv Manojlovića podneta krivična prijava, dok je sam Manojlović rekao da se priprema za sednicu i da će se medijima obratiti od sledeće nedelje.

"Pripremam se za sednicu, imam argumente da to nije tako", rekao je on "Kuriru".

Tagovi